Mahrumiyet bölgeleri cazip hale gelecek

Haber Giriş : 21 Mart 2005 01:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kamu personeline müjdeli haberler verdi. Adana'da bazı açılışlara katılan Bakan Çelik, mahrumiyet bölgelerinde çalışan personele yönelik yaptıkları çalışmaları Başbakanlığa gönderdiğini belirterek, ?Alanya'da çalışanla Feke'deki öğretmen arasında 15-20 milyon lira ücret farkı bulunursa, buralara personel bulmakta zorluk çekeriz. Bunu gidermeye çalışıyoruz. Bu çalışma, sadece öğretmene değil, kamu personeline yönelik yapılıyor. Çalışma sonuçlandığında, mahrumiyet bölgelerine personeli zorlayarak değil, cezbederek, cazip hale getirerek göndereceğiz? dedi.

Özel okullar artmalı

Eğitime yüzde yüz destek kampanyasının halk tarafından seferberliğe dönüştürüldüğüne dikkat çeken Çelik, şöyle konuştu: ?Anayasada yazmasına rağmen hâlâ sosyal devlet olamadık. Bizi ayakta tutacak sosyal millete sahip olmamız gerekir. Son iki yılda, bakanlığımızın bütçesi, Türkiye'nin en büyük bütçesine sahip oldu. Ama genç nüfus çok olduğu için bütçe yetmiyor.
Özel okul oranının yüzde 20'lere çıkartılması şart. Bunun sağlanmasıyla devlet de eğitime para ayıramayan ailelerin çocuklarına daha iyi imkanlar sunacaktır.?

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber