MEB'den Akşam Gazetesi'ne yalanlama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Aralık 2010 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akşam Gazetesi'nin manşetinde bugün (08.12.2010) yer alan ve ?Milli Eğitim'in Gizli Ajandası? başlığıyla kamuoyuna duyurulan haberle ilgili aşağıdaki açıklama yapılmıştır.

Haberde, ?Okullarda muhbir öğretmen dönemi? , ?Sivil polislerin yerini istihbaratçı hocalar aldı? ifadeleri kullanılmıştır.

Söz konusu haber, sadece yazan muhabirin kendi kişisel görüşlerini içeren, çarpıtılmış ve gerçeklikle hiçbir bağlantısı olmayan bir haberdir. Okullarımızda muhbir uygulaması yoktur. Kaldı ki öğrencilerin güvenliği için emniyetle koordinasyonu sağlayan idareciyi muhbir olarak nitelendirmek çarpık bir düşüncenin ürünüdür. Ayrıca ilgili gazetenin manşeti olan ? Milli Eğitim'in Gizli Ajandası? ifadesinin de haberin içeriğiyle hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı yöneltilen sayısız soru önergelerinden birine her zaman olduğu gibi net bir şekilde yanıt vermiştir. Bir soru önergesine verilen açık yanıtın gizli olan tarafının neresi olduğu anlaşılamamıştır.

Özellikle belirtmek isteriz ki öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için okullarda güvenli ortamlar oluşturulması Milli Eğitim Bakanlığı'nın öncelikli hedefleri arasında bulunmaktadır. Bu amaçla hayata geçirilen ?Güvenli Okul Projesi? kapsamında okullarda 2006-2007 eğitim-öğretim yılında 1183 güvenlik kamerası, 2009-2010 eğitim-öğretim yılında da 2881 güvenlik kamerası kullanılmıştır. Güvenlik kamerası bulunan okullarda giriş-çıkışlar, okul koridorları 24 saat kayıt altında tutulmuştur. Kamera ve alarm sistemi bulunmayan okullarımızda ise güvenlik sistemi kurma çalışmaları hızla devam etmektedir. Okulların giriş-çıkışlarının kontrol altında tutulması amacıyla okul girişlerine gerek özel güvenlik gerek ise okul görevlileri yerleştirilmektedir. Okul Güvenliği Projesi yürütülürken Emniyet ile bilgi paylaşımını sağlayacak bir idareciye de ihtiyaç duyulmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber