Kaymakam, bedava kömürü iade etti

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Aralık 2010 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'in Midyat İlçesi'nde, dar gelirli ailelere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ücretsiz dağıtılmak üzere gönderilen 2 bin ton kömür, yapılan analizlerde kalitesiz çıktı. Kaymakam Fatih Akkaya, ?Vatandaşımıza, sosyal yardım amaçlı olarak karşılıksız kömür veriliyor olması, bu kömürün standartların altında, kalitesiz olması anlamını taşımaz. Devletimiz vatandaşlarına en kaliteli mal ve hizmet sunumu için çalışır? dedi.

Midyat Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla ilçede yaşayan dar gelirli 4 bin aileye 2 bin ton kömür dağıtılmasını kararlaştırdı. İlçeye Türkiye Taş Kömürü Kurumu tarafından gönderilen kömürlere, Kaymakam Fatih Akkaya laboratuvarda analiz yaptırdı. Analizde, ?kömürlerin kalorisinin düşük, standlara uygun olmadığı ve hava kirliliğine neden olduğu' belirlendi.

?YENİLERİ GELENE KADAR DAĞITILMAYACAK'

Halk sağlığı ve çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla ücretsiz dağıttıkları kömürün analizlerini yaptırdıklarını kaydeden Kaymakam Akkaya, kış aylarında artan hava kirliliğinde kalitesiz kömür yakılmasının etkili olduğunu söyledi. Kaymakam Akkaya, gönderilen kömürlerin kalorisinin düşük olduğunu ve hava kirliliğine yol açtığını, standartlara uygun kaliteli kömür getirtilinceye kadar yardımların yapılmayacağını belirtti. Bu nedenle kömür dağıtımının gecikeceğini belirten Akkaya, vatandaşların bu duruma hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

?BEDAVA DİYE, KALİTESİZ OLAMAZ'

Kaymakam Akkaya, kalitesi düşük kömürü dağıttıkları takdirde, ilçede hava kirliliğinin artacağını belirterek, şöyle konuştu:

?İlçemiz sınırları dahilinde bu kömürün ısınma amaçlı olarak kullanılması mümkün değildir. Vakfımıza teslim edilmiş kömürün, gerekli tedbirlerin alınarak iadesinin sağlanması çalışmalarına başladık. Çevreye verdiğimiz önemin amacı, halkımızın yaşam kalitesinin arttırılması, hava kirliliğine bağlı sağlık sorunlarının azaltılmasıdır. Vatandaşımıza sosyal yardım amaçlı olarak karşılıksız kömür veriliyor olması, bu kömürün standartların altında, kalitesiz olması anlamını taşımaz. Devletimiz vatandaşlarına en kaliteli mal ve hizmet sunumu için çalışır. Ben de kendi ilçemde bu görevi yerine getirmekle yükümlü bir idareci olarak, vatandaşlarımın ısınırken temiz hava soluma hakkını da korumuş oldum. Kalitesiz kömürün çevre sağlığı üzerinde yarattığı tehditleri bertaraf etmek, vatandaşımızın kışı üşümeden geçirmesini sağlamak kadar önemlidir.?

Kaymakam Akkaya, kömürleri Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na iade edeceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber