'Yazar memurlar' ödüllerini aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2010 00:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HASAN ÖNAL

Memurlar Vakfı (ME-VA) tarafından 15. kuruluş yıldönümü nedeniyle Türkiye genelinde düzenlenen 'Memur Hikayeleri' yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

Milli Eğitim Şura Salonu'nda düzenlenen ve sunuculuğunu Göknur Dereli'nin yaptığı ödül töreninin ardından Gazeteci Yazar Mustafa Armağan 'Abdülhamit'ten Günümüze Türkiye' konulu konferans verdi.

Ödül töreni öncesinde konuşan Me-Va Genel Başkanı Özden İpekci, yarışmanın, vakfın 15. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Türkiye genelinde düzenlendiğini söyledi.

Yarışmaya 81 ilden 85 yarışmacının katıldığını belirten İpekci, eserlerin akademisyenlerce değerlendirildiğini dile getirdi.

Yarışmaların, insanların sahip olduğu kabiliyetleri ortaya çıkarması için bir araç olduğunu belirten İpekci, yarışmayla kamu çalışanlarının tanışıp, kaynaşma ortamı bulduğunu söyledi. İpekci, kamu çalışanlarının işlerini en iyi şekilde yapması, dürüst ve adaletli hizmet vermesi, örnek insan olması gerektiğinin altını çizdi. İpekçi, vakfın düzenlediği sosyal, kültürel, sportif etkinlikler hakkında da bilgi verdi.

AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin ise, Memurlar Vakfı'nın örnek olacak çalışmalara imza attığını belirterek, böyle bir programda da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Kendisinin de Memurlar Vakfı üyesi olduğunu ifade eden Milletvekili Şahin, vakıf yönetiminden daha çok etkinlik düzenlemelerini istedi.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Malatya Milletvekili Şahin ve Vakfın Genel Başkanı İpekçi verdi.

Yarışmada, 'Onca Emek ve Birkaç Cümle' isimli hikayeyle Ankara'dan Sibel Özdemir birinciliği; 'Torpil Duvarını Aşmak ve Ebe Olmak' isimli hikayeyle Denizli'den Yasemin Ayhan ikinciliği; 'Babam Memur Mustafa' isimli hikayeyle Ankara'dan Meral Dinçer üçüncülüğü elde etti.

Mansiyon ödüllerini ise, 'Mazlumun Sahibi' eseriyle Murat Dereli; 'Vicdan Harbi' eseriyle İbrahim Şaşmaz ve 'Duygularımızı Yok Etmeyelim' adlı eseriyle Nuran Atalay hak kazandı.

Programın sonunda Araştırmacı-Yazar Mustafa Armağan, 'Abdülhamit'ten Günümüze Türkiye' konulu konferans verdi.

Abdülhamit'in, Osmanlı'nın parçalanmasını önlemek için yaptığı çalışmaların yanı sıra İslam Birliği'ni kurmak için uyguladığı politikalardan da örnekler veren Armağan, dünyanın birçok yerinde Abdülhamit Han'ın yaptığı yardımlardan söz etti. Armağan, Abdülhamit Han'ın padişahlıktan indirilmesi sürecinden günümüze kadar gelen olaylar arasındaki birçok bağlantıdan örnekleriyle anlattı.

Programın ardından Armağan, kitaplarını sevenleri için imzaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber