CHP: Öğrenci affını destekliyoruz

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Aralık 2010 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, İzmir Milletvekili Bülent Baratalı ve İzmir Milletvekili Harun Öztürk, Plan ve Bütçe Alt Komisyonu'nda görüşülen Torba Tasarısı ile ilgili basın toplantısı düzenledi

-"ÖĞRENCİ AFFINI DESTEKLİYORUZ AMA YERİ TORBA YASA DEĞİL"-

Dün gece saat 24.00'e doğru öğrencilere af öngören düzenlemenin alt komisyonun gündemine getirildiğini belirten Özyürek, "Bu Milli Eğitim Komisyonu'nun görevi. Milli Eğitim Komisyonu'nda bir günde çıkar, iki gün sonra da Genel Kurul'da çıkartırsınız. İlla torbaya koyacağız diye ısrar etmenin anlamı yok, hatta torbaya koymak onu geciktirir. Torbada 160 madde olacak" dedi.

-CHP'DEN ÖĞRENCİ AFFINA DESTEK"-

"Üniversitelere getirilen öğrenci affına taraftarız, onu destekliyoruz" diyen Özyürek, şöyle dedi:

"Sadece öğrenci affı değil, harçların yeni bir yöntemle hesaplanması ve öğrencilerin sınıf geçmesiyle ilgili önerge de geldi. Bundan sonra hiçbir öğrenci atılmayacak. Harcını ödedikçe okuyabilirsin anlayışı geliyor."

-"TORBA YASA'DA OLSA DA ÖĞRENCİ AFFINI DESTEKLEYECEĞİZ"-

Bir basın mensubunun, "Öğrenci affında nasıl bir yol izleyeceksiniz?" sorusuna Özyürek, "Bu bizim tavrımıza rağmen bu Torba Yasa'da yer alırsa, biz hem alt komisyonda hem komisyonda oyumuzu vereceğiz. Hem de Genel Kurul'da bu af düzenlemesini destekleyeceğiz. Afla ilgili çekincemiz yok" dedi.

Herkes başvurursa 800 bin kişinin üniversitelere dönmesinin söz konusu olduğuna dikkat çeken Özyürek, "Bunun altında üniversitelerimiz nasıl kalkar bilemiyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber