Ağrı'nın Hamur ilçesine okulların tamiratı için 900 bin TL ödenek çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2010 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağrı'nın Hamur ilçesindeki okulların onarım, donatım ve hizmet alım işlerinde kullanılmak üzere yaklaşık 923 bin TL'nin gönderildi.

Hamur ilçesindeki okulların onarım, donatım ve hizmet alımları için Hamur Milli Eğitim Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı Projeler Koordinasyon Merkezi (PKM) arasında protokol imzalandı. Protokol sonrası PKM'de OGP Koordinatörü olarak çalışan Mustafa Yürük, uzmanlar Ahmet Murat Kılıç ve Yaşar Erbaş'tan oluşan heyet, projelerin uygulanacağı okullarda inceleme ve ziyaretlerde bulunmak için Hamur'a geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Fırat Kaya, Şube Müdürü ve OGP İlçe Koordinatörü Kaya Karakoç ve Şube Müdürü Atilla Aslan ile görüşen heyet, çalışmalar hakkında bilgi aldı. İhale dosyalarını inceleyen heyet, ihalelerin başlatılmasını uygun görerek ilana çıkılmasını istedi.

OGP projesiyle okulların birçok ihtiyacının giderileceğini ve yepyeni bir görünüme kavuşturulacağını ifade eden OGP Koordinatörü Mustafa Yürük, okullaşma oranlarının ilköğretimde yüzde 90'nın altında olan ilçeleri bu kapsama aldıklarını belirtti. Proje bitiminde okullaşmanın arttırılması, devamsızlığın ve başarısızlıkların azaltılması, okulların fiziki şartlarının düzeltilmesini hedeflediklerini vurgulayan Yürük, ''Dünya Bankası'ndan sağlanan bu kredinin yerli yerinde kullanılacağından eminiz. Size kolaylıklar diliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fırat Kaya ise Hamur'a böyle bir imkân verildiği için kendilerine teşekkür ettiğini belirterek, okulların fiziki şartlarını düzeltmek, eğitim ortamlarını iyileştirmek, başarıyı arttırmak için bu projenin kendileri için çok önemli olduğunu dile getirdi. Kaya, ''İhtiyacımız olan ıslak zeminlerin tamirinden bilgisayar alımına, kütüphane oluşturmaktan, okul gezilerine kadar birçok faaliyet planladık. Bu hafta içinde ihaleleri ilana çıkaracağız.'' diye konuştu.

İlçe merkezinde bulunan Osman Gazi İlköğretim Okulu ile Hamur Yatılı İlköğretim Bölge okullarını (YİBO) ziyaret eden heyet, öğretmen ve öğrencilerle birebir görüşerek proje hakkında bilgi verdi. Projenin uygulanacağı mekânlar hakkında okul idarelerinden de bilgiler alan proje heyeti, OGP kapsamında olan diğer üç ilçeyi ziyaret etmek üzere Hamur'dan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber