Trafik kazalarında zamanaşımı 10 yıl

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Aralık 2010 10:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Trafik kazalarından zarar görenlerin, seyahat şirketleri aleyhine açacakları tazminat davalarında zamanaşımı süresi 10 yıla çıkarılacak

ÖNDER YILMAZ Ankara

Hükümet, yolcuların ölüm ve sakat kalmasına neden olan kazalarda seyahat şirketleri aleyhine açılacak tazminat davalarında zamanaşımı süresini 10 yıla çıkarıyor. Zarar gören ve kaybolan bagajlar için de zamanaşımı 2 yıl olarak belirlenecek.

İktidar ve muhalefetin seçim öncesinde TBMM'den geçirmek için üzerinde anlaştığı Türk Ticaret Yasa Tasarısı ilişkin ortak alt komisyon yaptığı ilk toplantıda Ak Partili üyeler planladıkları değişikliklere ilişkin önergelerini muhalefete verdi.

Yolcunun ölümü, sakat kalması ya da işgöremezlik haline yol açan kaza ve ihmaller nedeniyle seyahat şirketlerinin mağdurun yanı sıra yakınlarına da tazminat talebinde bulunulabilmesini içeren tasarıda, tazminat talepleri için zamanaşımı süresi 1 yıl olarak düzenleniyordu. Değişiklik önergesinin kabul edilmesi halinde ise, ?yolcunun ölümünden ve bedensel zararından ilgilisi lehine doğan bütün tazminat istemleri? 10 yılda zaman aşımına uğrayacak.

Önergede bu düzenlemenin gerekçesi, ?Yapısı itibarıyla tipik bir insan hakkı olan destekten yoksun kalma, iş görememezzlik zararları ve manevi tazminat ile bu alana bağlı diğer talep hakları uzun zamanaşımıyla koruma altına alınmıştır? sözleriyle anlatıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber