Geçici İşçiler veya Geçici Personel, Memur Yapılmamalı

Geçici kadrolarda çalışanların memur yapılmaması gerektiğine ilişkin olarak, geçen hafta, "DİE'de Torpile Kapı Aralamayalım" başlıklı bir haber, sitemizde yayınlanmıştı. İçerik olarak haberde bazı bilgi yanlışları bulunduğu gerekçesiyle sitemize bazı eleştiriler yöneltildi. Kimi eleştiriler haberde belirtilen rakamın doğru olmadığını, kimisi geçecek kişilerin yılardır bu kurumda çalıştığını, kimisi de memur sitesi olarak memurun haklarını savunmadığımızı ifade etmekteydi... Devamı için tıklayın.

Haber Giriş : 24 Mart 2005 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu eleştirilerinm bir kısmında haklılık payı bulunmaktadır. Ancak, haklılık payı bulunması demek yapılan işlemin doğru olduğunu göstermez. Önemli olan haberin içeriğidir. Eleştiri getiren ziyaretçilerin hepsi haberin esas vurgusunu es geçmiştir.

İlgili haber, esas olarak, ister geçici personel olarak çalışsın (DİE'de 657 sayılı Kanunun 4/C maddesine göre çalışanlar) ister geçici işçi olarak çalışsın (Orman genel müdürlüğündeki işçiler), geçici mahiyette görev yapan personelin, 1999 yılından sonra objektif bir şekilde alınmaya memur kadrolarına atanmamasını vurgulamaktadır.

1999 yılından bu yana bu ülkede bir sistem oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu sistem, memur kadrolarına kayırmacılığa izin vermeksizin atama yapılmasını öngörmektedir. Ağır aksak da olsa bu sistem 1999 yılından bu yana güzel bir şekilde işlemektedir.

Bu ülkede memur olmak isteyen vatandaşlar da, KPSS sınavına girmekte ve aldığını puana ve tercihlerine göre ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme işlemlerine katılmaktadır.

Ortada bu derece objektif bir sistem işlerken, objektif olmayan yollarla geçici personel kadrolarına, (ne kadar yetenekli olursa olsun ve ne kadar hak etmiş olursa olsun) atananların kanuni bir düzenleme ile memur yapılmaya çalışılması uygun ve adil bir yöntem değildir.

Memurlar.net olarak, gerek Plan ve Bütçe Komisyonundaki gerekse de Meclisdeki diğer vekillerin bu konuya duyarsız kalmayacaklarını, atama bekleyen yüzbinlerce adayın vicdanını yaralayacak bir işleme izin vermeyeceklerine inanıyoruz...

Daha önce yayınladığımız haberi görmek için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber