Verem hastalığının en önemli etkenlerinden biri de sigara ve içki

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2011 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

64.Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası nedeniyle Çorum İl Sağlık Müdürlüğü ile Verem Savaş Dispanseri'nin ortaklaşa düzenlediği 'Verem' konulu bir toplantı yapıldı.Toplantıya Çorum İl Sağlık Müdürü, Dr. Mehmet İlker Çitil, Vali yardımcılarından Sait Topoğlu, Verem Savaşı İl koordinatörü Dr. Çiğdem Balcı, Çorum İl Müftüsü Ahmet Çelik ve çok sayıda sağlık görevlisi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Çorum İl Sağlık Müdürü, Dr. Mehmet İlker Çitil yaptı. Çitil konuşmasında veremle savaş konusunda istenilen başarıya ulaşılmıştır, Dünya standartlarında yerimizi aldık vatandaşlara bilgilendirme toplantıları yapıyoruz köylerde imamlarımız sayesinde sesimizi duyurduk buna katkıda bulunan İl Müftümüze teşekkür ediyorum diye konuştu.Çorum Vali yardımcılarından Sait Topoğlu ise, ''İlk okullarımızda, liselerimizde veremle savaş konusunda istediğimiz başarıya ulaştık hatta bu başarımızı Müftülüğümüz tarafından tüm köylerimize de ulaştırdık.'' diyen Topoğlu en büyük dostu sigara, İçki olan bu hastalık konusunda çok dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti. Verem Savaşı İl koordinatörü Dr. Çiğdem Balcı ise "Ülkemizde 100 bin kişiden 29'unda görülen bu hastalığa karşı tedbirli olmamız lazım.'' dedi.

Balcı, "Eğer iki, üç hafta öksürüyorsanız bir doktora gitmeniz lazım bu hastalığın tedavisi ücretsizdir.'' dedi. Toplantı sonunda verem konulu resim ve çalışma yapan öğrencilere hediyeler verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber