Polis 40 saat çalışacak, sınavdan maçtan kurtulacak...

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 15 Ocak 2011 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SEDAT GÜNEÇ

Emniyet Genel Müdürlüğü personel sorunlarını belirlemek amacıyla 'Personel Sorunları Çalışma Toplantısı' düzenledi. Toplantı raporu, Emniyet teşkilatının yeniden yapılandırılmasını öngörüyor.

Kısa, orta ve uzun vadede terfi, atama, ödüllendirme, çalışma şartları gibi konularda yeni düzenlemelere gidilecek. Rapora göre askerde olduğu gibi polislerin de görev süreleri belirli olacak. Görev süresi dolan polis başka bir göreve atanacak.

Alınan en önemli kararlardan biri birinci sınıf emniyet müdürlüğüne getirilen personelin görev süresiyle ilgili. Askerde olduğu gibi 1. sınıf emniyet müdürlerinin atandıkları görevlerdeki süreleri belirli olacak. İl emniyet müdürü ile daire başkanı bu süre içinde görevde bulunacak. Görev süresi dolan emniyet müdürü başka bir göreve atanacak. Polislerin haftada 40 saatten fazla çalıştırılmaması için yeni düzenlemelere gidilecek. Fazla mesai yapan polislere ek ücret verilecek. Göreve her an çağrılabileceği için hazır bekleyen polislere de AB'de olduğu gibi görev bekleme tazminatı adı altında ödeme gerçekleşecek. İstanbul, Kocaeli, Ankara gibi metropol illerde lojman sayısının artırılması hedefleniyor

Zaman


Emniyet Teşkilatı'nda, terfi, atama, ödüllendirme, çalışma şartları gibi konularda yeni düzenlemeye gidilecek. Polisin asli görevi dışında çalıştırılmaması için düzenlemeler yapılacak. Zorunlu görevlerde mesai ücreti ödenecek. Teşkilatta personel alımını kurulacak "Değerlendirme Merkezleri" Polislerin "memleketinde" görev yapmasına izin verilecek. İlk ataması yapılacak polis memurları ve amirler mezuniyet başarı sırasına göre tercihlerine atanacak

Sabah


Emniyet 'te ?devrim' gibi yapılanma

Yeşil kart soruşturmaları, tebligat ve özel koruma gibi 'angarya' görevlerde polisler çalıştırılmayacak Ödüllendirme sadece maaş taltifi ve takdirname ile sınırlı olmayacak.

165 yıllık Türk, Polis Teşkilatı yeni yapılanmaya gidiyor. Düzenleme ile polisler için Avrupa standartlarına uygun çalışma sistemi getirilecek. Polisler haftada 40 saatten fazla çalıştırılmayacak. Mesai saatleri dışında yapılan görevlendirmeler için fazla mesai ücreti verilecek. Polisin fazla mesai ve tazminatlarının yeniden belirlenmesi için kanun tasarısı hazırlanacak.

Ayrıca polisin asli görevi dışında çalıştırılmaması için yasal ve idari düzenlemeler yapılacak. Yıllardır "angarya" olarak görülen yeşil kart soruşturmaları, tebligat, maç, sınav ve özel koruma gibi görevlerde polisler çalıştırılmayacak. Görev süresi kadar mesai Zorunlu görevlerde ise polislere görev süresi kadar mesai ücreti ödenecek.

Emniyet Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Personel Sorunları Çalışma Toplantısı"nda alınan kararlar kısa, orta ve uzun vadede hayata geçirilecek. 220 bin 953 kişilik teşkilatta; görev tanımları, atama, istihdam, motivasyon, ödüllendirme, rütbe terfi, branşlaşma, çalışma şartları, sicil, disiplin, denetim ve performans değerlendirme sistemi gibi konularda önemli düzenlemeler yapılacak.

TABLONUN BÜYÜK HALİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamil ELİBOL- BUGÜN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber