Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt dışına açılıyor/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Ocak 2011 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÜKSEK Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, yurt dışında okuyan Türk gençleri için yurt açacaklarını söyledi. Hedefte ilk olarak Kıbrıs, Londra, Kazakistan ve Kırgızistan var.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün üst düzey yöneticileri toplantısı Antalya'nın turizm bölgesi Lara'da, Rixos Lares Otel'de başladı. Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Genel Müdür Hasan Albayrak, toplantının amacının gelecek eğitim ve öğretim yılına kadar kurumun stratejisini belirlemek ve bu stratejilere uygun projeler üretmek olduğunu söyledi. Albayrak, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun geçen 25 Kasım'da Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen ve 11 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan yeni kanunu çerçevesinde yeni hizmet alanlarının belirlendiğini dile getirdi. Albayrak, "Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Türk gençliğine artık Türkiye'nin içinde değil dışında da hizmet etmeye başlayacak" dedi.

Hasan Albayrak, hedeflerinin 2011- 2012 öğrenim döneminde, Eylül ve Ekim aylarından itibaren yurt dışında Türk çocuklarının yoğunlukta olduğu ülkelerde yurt açmak olduğunu belirtti. Genel Müdür Albayrak, "Türkiye'den yurt dışında okuyan toplam 130 bin civarında mağdur olan insanlar var. Devletin herhangi bir biriminden burs ve öğrenim kredisi alamayanlanla kredilerle destek vereceğiz, en az bin öğrencinin bulunduğu yerlerde yurt açma ve yurt kiralama yoluna gideceğiz. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, nerede bir Türk evladı, Türk genci varsa ona sosyal devlet anlayışını yansıtma, lojistik destek verme açısından yola çıktı" diye konuştu. Albayrak, ilk etapta Kıbrıs, Londra, Kazakistan ve Kırgızistan'da yurt açmayı düşündüklerini açıkladı. Albayrak, gelecek 15 gün içinde Kıbrıs ve Londra ziyaretleri gerçekleştirceklerini belirtti. Hasan Albayrak, "Kıbrıs'ta 28 bin Türk çocuğu var. Bunların bir kısmı belki de mağdur. Barınacak yer bulamıyor" dedi.

Genel Müdür Albayrak, son dönemde yaptıkları çalışmalarla Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtların aileler tarafından tercih edilir haline geldiğini belirterek, yurtlarda doluluk oranının yüzde 100'ün üzerine çıkmış olmasının bunun en açık ifadesi olduğunu dile getirdi. Kurum yurtlarının artık güvenilir bulunduğunu ifade eden Hasan Albayrak, yurtlarda yüksek öğrenim hayatını devam ettiren gençlerin mezuniyet oranlarının evde veya başka bir yerde kalanlara oranlara daha yüksek olduğunun bilimsel olarak da kanıtlandığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber