Gümrük müşavirleri, Atatürk Havalimanı'nda eylem yaptı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2011 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümrük müşavirleri, gümrük işlemlerini takip sırasında engellemelere maruz kaldıkları iddiasıyla Atatürk Havalimanı'nda eylem yaptı.

Atatürk Havalimanı A Kapısı Kargo Terminali ve Gümrük Müdürlüğü önünde bir araya gelen gümrük müşavirleri, yapılan son değişikliklerle karnesiz işlem yapamadıklarını ileri sürerek, bu durumu protesto etti.

Grup adına basın açıklaması yapan Gümrük Müşavir Yardımcısı Murat Ağarel, gümrük işlemlerinin Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığından alınan karne ile yapılabildiğini belirterek, karnesiz gümrük müşavirlerinin gümrüklerde iş takip edemediğini söyledi.

Karne sorunun çözülmesini istediklerini anlatan Ağarel, ''Buradaki insanlar çalışmak istiyor, ekmeklerini kazanmak istiyor. Şimdi yazıhanede çalışan arkadaşlarımız baskı görüyor. Ne yaparlarsa yapsınlar biz bu eylemi sürdüreceğiz'' dedi.

Ağarel, Halkalı ve diğer gümrüklerde gümrük müşavirlerinin eylem başlattığını ifade ederek, Gümrük Müsteşarlığından bir yetkilinin gelip kendileriyle görüşerek sorunlarını çözmesini beklediklerini kaydetti.

Grup, açıklamanın ardından sloganlar atarak kargo terminali ve gümrük müdürlüğü önündeki bekleyişlerini sürdürürken, polis ekipleri de güvenlik önlemi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber