Atalay: Yaptığımız en önemli çalışma çeteler ve mafya ile mücadele

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2011 19:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Bize sorsalar 'en önemli çalışmanız nedir?' diye. Biz 'çeteler ve mafya ile mücadele' deriz. Çünkü her suçun altında ya çeteler ya da mafya vardı." ifadelerini kullandı.

Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ile birlikte çeşitli açılışlar yapmak üzere Düzce'ye geldi. Bakan Atalay Düzce ziyaretine Düzce Valiliği ile başladı.Bakan Atalay, burada yaptığı açıklamada, ''Düzce'de çeşitli açılışlar yapmak ve sorunları dinlemek için Emniyet Genel Müdürümüz ile birlikte buraya geldik. Özellikle MOBESSE sisteminin açılışı bizim için önemli. Bildiğiniz gibi İçişleri Bakanlığı'nın fonksiyonu çok fazla. Yerel yönetimler ve emniyet ile ilgili her şey İçişlerine bağlı. Bu çerçevede incelemelerimizi yapacağız.'' diye konuştu.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Düzce MOBESSE sisteminin açılışını yaptı. Atalay, "MOBESSE sistemi teknik olarak polislerimizin işini oldukça rahatlatacak. Hükümet olarak güvenlik birimlerimizin rahat çalışması için elimizden geleni yapıyoruz. Eski araç kullanılan benzin parası bulunmayan bir dönemden daha huzurlu bir döneme geçtik. Biz göreve geldiğimizde sadece İstanbul'da MOBESSE varken şimdi 81 ilde mobesse sistemi var." dedi.

Bakan Beşir Atalay, bakanlığı döneminde en önemli çalışmanın çeteler ve mafya ile mücadele olduğunu ifade ederek, "Bize sorsalar 'en önemli çalışmanız nedir?' diye. Biz çeteler ve mafya ile mücadele deriz. Çünkü her suçun altında ya çeteler ya da mafya vardı. Şimdi gazetelerde ne çete ne mafya hesaplaşması haberi var." ifadelerini kullandı.

Atalay geçtiğimiz gün 2 çocuğunu trafik kazasında kaybeden Kaya ailesinin evine geçerek aileye başsağlığı ziyaretinde bulundu. Bakan Atalay burada bir süre acılı baba Ömer Kaya ile Sohbet ederek acılarını ortak olurken, ayakta durmakta güçlük çeken anne Hatun Kaya'yı teselli etmeye çalıştı. Hatun Kaya Bakan Atalay'a sarılarak ağladı.

Atalay daha sonra Düzce Valiliği tarafından Organize edilen," Türkiye Vizyonu," isimli konferansa konuşmacı olarak katıldı. Düzce D 655 karayolu Ensar Kongre ve konferans salonunda düzenlenen konferansa çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber