KİT'lerde görev yapan bürokratlara vergi uyarısı...

Haber Giriş : 30 Mart 2005 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KİT'lerdeki yönetim ve denetim kurulunda görev yapan bürokratlardan, bu görevlerinden dolayı 2004 geliri 14 bin YTL'yi aşanların, yarın akşama kadar gelir vergisi beyannamesi vermesi gerekiyor.

Ankara Defterdarlığı, kamu kuruluşlarına bu konuda gönderdiği uyarı yazısında, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memurlar ile diğer kamu görevlilerinden asil kadro ve görevleri dışında, kurum ve kuruluşların yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu, danışma kurulu üyelikleri ve komisyon, heyet, komite ve benzeri organlarda görev alanlara ödenen her türlü ücretin vergilendirildiği hatırlatıldı.

Buna göre, tam mükellefiyete tabi olanlar, 2004 yılında birden fazla işverenden ücret almakla beraber, birden sonraki işverenden aldıkları ücretlerin toplamı 14 bin YTL'yi aşması halinde yıllık gelir vergisi beyannamesi verecekler.

Birden fazla, işverenden ücret geliri elde edilmesi durumunda, birden sonraki işverenden alınan ücretlerin toplamının 14 bin YTL'yi aşması halinde, birinci işverenden alınan ücret de dahil edilerek, ücret gelirinin tamamı beyan edilecek.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber