Başbakanlık Müsteşarı şimdide 'Etik Kurulu'na şikayet edildi

Haber Giriş : 30 Mart 2005 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen, "İşletme Yönetimi" isimli bir kitap yazan Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'i, kitabın alıntı olduğunu öne sürerek Başbakanlık Etik Kurulu'na şikayet etti. Kamu-Sen, Kurul'u göreve davet etti.

Kamu-Sen Genel Merkezi, Dinçer hakkında, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam'a bir yazı gönderdi. Söz konusu yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Başbakanlık oluşturulan Kamu Görevlileri Etik Kumlu, kamu görevlilerinin görevlerini yürütürken uymaları gereken etik davranış ilkelerini hazırlayacağı yönetmeliklerle belirlemek, etik davranış ilkelerinin ihlal edildiği iddiasıyla re'sen veya yapılacak başvurular üzerine gerekli inceleme ve araştırmayı yaparak sonucu ilgili makamlara bildirmek, kamuda etik kültürünü yerleştirmek üzere çalışmalar yapmak veya yaptırmak ve bu konuda yapılacak çalışmalara destek olmakla görevli ve yetkilidir. Bu Kanunun amacı, kamu görevlilerinin uymaları gereken saydamlık, tarafsızlık, dürüstlük, hesap verebilirlik, kamu yararını gözetme gibi etik davranış ilkeleri belirlemek ve uygulamayı gözetmek üzere Kamu Görevlileri Etik Kurulunun kuruluş, görev ve çalışma usul ve esaslarının belirlenmesidir. Sayın Sağlam; Başbakanlık Müsteşarlığı sivil bürokraside en üst makamdır. Bu makamı hak eden ve o koltuğu dolduran kişinin nitelik ve kişiliği çok önemlidir. Ancak: Başbakanlık Müsteşarı Sayın Ömer Dinçer'in 'İşletme Yönetimi' isimli kitabında intihal yaptığı ile ilgili kamuoyunda çıkan haberler, bizim için endişe vericidir. Çünkü bu kişi, devletin en hassas görevini ifa etmektedir, kamu çalışanlarının ve vatandaşlarımızın geleceğini yakından ilgilendiren projelere imzasını atmaktadır. Özellikle Kamu Personel Rejimi ve Kamu Yönetimi gibi, devlette memur kavramını tamamen ortadan kaldırmaya yönelik projelere imza atması düşündürücüdür. Üyelerimiz tarafından da 'Acaba bu projeler bir intihal olabilir mi? Bu projelerin kamuoyuna yansıtılmamışının nedeni de bu olabilir mi?' diye düşünülmektedir. Sayın Sağlam; konu, yönetenler ve bizim için hassasiyet taşımaktadır. İnsanlar yöneticilerine güvenmek zorundadırlar. Güvensizlik istikrarsızlığı getirir ve çalışma barışım bozar. Bu nedenle konunun Etik Kurulumuz tarafından araştırılarak, konfederasyonumuz ve kamuoyunun bilgilendirilmesini arz ederiz. Saygılarımızla."

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber