Polis, helikopter pilotu yetiştirecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 21 Şubat 2011 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SEDAT GÜNEÇ

Pilotlarını özel havayolu şirketlerine kaptıran Emniyet Genel Müdürlüğü, Havacılık Daire Başkanlığı'ndaki kan kaybını engellemek için harekete geçti.

Emniyet hava filosunu güçlendirmek amacıyla pilot yetiştirme kararı aldı. İlk aşamada polisin hava filosuna dört pilot alınacak. Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı, suç örgütü operasyonlarında, takip ve baskınlarda hava gücünü çok daha etkin kullanmayı planlıyor. Trafik denetimleri ile toplumsal olayların takibinde de helikopter kullanımı yaygınlaşacak. Emniyet bu amaçla yıllar sonra pilot eğitimi kursu açtı. Hava filosuna ilk aşamada dört pilot takviyesi yapılacak. Helikopter Pilot Temel Eğitim Kursu'na başvurular Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı'na 17 Mart tarihine kadar yapılacak. Adayların 26 yaşından gün almamış ve akademi mezunu olması gerekiyor. Adayların herhangi bir ceza almamış ve son üç yılda olumlu sicil notunun bulunması da istenen şartlar arasında.

Filoya yeni pilotların eklenmesiyle binlerce kişinin katıldığı sokak olaylarında devriye yapan helikopter sayısı artırılmış olacak. Toplumsal olaylar havadan izlenerek yerdeki ekiplere daha sağlıklı bilgi verilecek. Ayrıca filosu güçlenen Emniyet, resmî ve millî bayramlar ile tabii afetlerde yaşanan trafik karmaşasına havadan müdahaleyi daha etkin hale getirecek. Havadan trafik denetimi yapılarak sürücülerin hata yapmaları önlenecek. Filonun gücünün artırılmasıyla narkotik ve organize suçlarla mücadelede etkinlik sağlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber