Sulçuk Üniversitesi ile Finlandiya'nın Oulu Üniversitesi öğrenci değişimi yapacak

Haber Giriş : 31 Mart 2005 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Avrupa Birliği Yüksek Öğretim Programı (Socrates-Erasmus) kapsamında Finlandiya'nın Oulu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile öğrenci değişimi için anlaşma yaptı.

AB Yüksek Öğretim Programı'nın üniversiteler arasında uygulanmaya başladığını ifade eden SÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Ataoğlu, bu uygulamayı Türkiye'de de bazı üniversitelerin yaptığını ve Selçuk Üniversitesi'nin bu konuda ilk sıralarda yer aldığını söyledi. Avrupa Birliği ülkelerinde ve özellikle de ikili anlaşma yaptıkları her türlü fakültenin ortak çerçevesinde iş birliği yapmayı düşündüklerini kaydeden Ataoğlu, "Güçleri birleştirerek Amerika ile başedebilmek ve Avrupa'daki bilim adamlarının Amerika'ya kaçmasını önlemek istiyoruz. Bunun için ortak projeler üreterek hareket etme düşüncesindeyiz" dedi

Öğretim görevlisi ve öğrenci değişimine Diş Hekimliği Fakültesi'nin yeni başladığının altını çizen Prof. Dr. Ataoğlu, "AB'deki eğitime uyum açısından bu önemli. Şu anda bize Finlandiya'dan 2 öğretim üyesi geldi ve fakültemizde bir süre kalarak derslere girdi. Önümüzdeki ay içerisinde de bizden 2 öğretim üyesi Oulu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne gidecek. Öğrenci gönderme konusunda ilk zamanlar yabancı dil eksikliği gözüküyordu ama, bize Fince yerine İngilizce eğitim verileceği için sorunun çözüldüğünü düşünüyorum.

Önümüzdeki eğitim öğretim yılının birinci yarı yılında 4.sınıf öğrencisi arkadaşlarımızı Oulu Üniversitesi'ne göndereceğiz. Oradan da bize öğrenci gelecek. Gelecek eğitim öğretim dönemlerinde başka üniversitelerle de ikili görüşmeler sonrası öğrenci değişimi devam edecek" şeklinde konuştu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber