Adana'da üniversite sayısı 4'e çıkıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2011 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Valisi İlhan Atış, kentte üniversite sayısının 4'e çıkacağını söyledi.

Atış, 2 vakıf üniversitesinin yanı sıra Çukurova Üniversitesi ve yeni bir devlet üniversitesiyle birlikte sayının 4'e çıkacağını kaydetti.

Yeni üniversitelerin kurulması için çalışmaların hızlandığını kaydeden Atış, "Üniversite konusu artık Cumhurbaşkanımızın talimatıdır." dedi. Kentte her alanda gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Atış, 4 yeni otel inşaatının devam ettiğini kaydetti. Atış, "Yatırımcıların Adana'da müşteri potansiyelini gördü" dedi.

NARENCİYE TOPLANDIKTAN 2 SAAT SONRA ALMANYA'DA OLSUN

Çukurova'da uluslararası kargo havalimanının yapımı için çalışma başlattıklarını kaydeden Atış, Adana, Mersin, Hatay ve çevre illerin ürünlerinin dalından koparıldıktan 2 saat sonra Berlin pazarında olmasını arzuladıklarını kaydetti.

Vali Atış, "Yapımına yeni başlanan Çukurova Havalimanı Adana'ya 25, Mersin'e 46 kilometre mesafede olacak. Biz bu havalimanını aynı zamanda uluslararası bir kargo havalimanı haline getirelim istiyoruz. Benim kirazım, portakalım, mandalinam toplandıktan 2 saat sonra Berlin pazarında olsun istiyoruz. Bölgede kargo havalimanı olmasını da istiyoruz." şeklinde konuştu.

YABAN HAYATI KORUMA ALANLARI DARALTILACAK

Adana'da Yaban Hayatı Koruma alanları yeniden düzenleneceğini vurgulayan Atış," Bu alanı kaldırmak ve belli bir çizgiye çekmek zorundayız. Zaten yaban hayatı koruma alanı içerisinde Seyhan Uygulama Hastanesi okullar ve Çukurova Kaymakamlığı bulunuyor. Buralara ruhsat vermişiz. Bu alanlarda yaban hayatı yok. Olmayan bir hayatı korumaya da gerek yok." diye konuştu.

Adana Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yapacakları imar düzenlemeleri konusunda valilikte bulunan üst kurulun daha aktif görev yapacağını vurgulayan Atış, "İmar konusunda üst kurul vardı. 1 Mart'tan itibaren belli periyotlar dışındaki imar planlarını mercek altına alacağız. Belediyelere imar konusunda yardımcı olacağız. İmar konularında titiz bir değerlendirme yapacağız." ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber