Kar, Trakya'da etkili oluyor/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Şubat 2011 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRAKYA'da kar yağışı etkili oluyor. Edirne'de yoğun kar yağışı nedeniyle D-100 karayolu karla kaplanınca çok sayıda maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazası meydana geldi. Karayolları ekipleri kar kürüme ve tuzlama çalışmasını sürdürüyor.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Edirne'de dün başlayan kar yağışı aralıklarla etkili oluyor. Kent merkezinde kar yağışı günlük yaşamı etkilemezken, hava sıcaklığınn gece sıfırın altında 3 dereceye kadar düşmesi nedeniyle süs havuzları ve heykeller buz tuttu. Havsa ve Lalapaşa ilçeleri'nde ise kar etkili oldu. Özellikle D-100 karayolu Edirne-Havsa arası arasında yolda biriken kar ve buzlanma sürücülere sıkıntılı anlar yaşattı. Bu güzergah üzerinde biri yaralamalı olmak üzere 3 ayrı trafik kazası meydana geldi. Ambulansla hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Polis ekipleri güzergahtaki devriye gezen ekip sayısını artırırken, karayolları ekipleri ise aralıksız kar kürüme ve tuzlama çalışması yapmayı sürdürüyor.

Kar yağışı Bulgaristan'a geçişi sağlayan Lalapaşa ilçesine bağlı Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunda da etkili oldu. Kar kalınlığınn 7 santimetreyi bulduğu güzergahta, karayolları ekipleri, Avrupaya geçişi sağlayan yolun ulaşıma kapanmaması için kar kürüme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor.

Tekirdağ'ın Malkara ve Hayrabolu ilçelerinde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.Kar yağışı ve buzlanma şehir içi ulaşımda sıkıntıya yol açarken, belediye ekipleri yollarda tuzlama ve kar kürüme çalışması yaptı.Kar kalınlığnın 2 santimetre olarak ölçüldüğü Hayrabolu'da ulaşımdaçbir sıkıntı yaşanmadı. Kar yağışı nedeniyle Kırklareli merkeze bağlı 4, Demirköy'de 2 ve Kofçaz ilçelesinde 1 olmak üzere 7 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri., kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kar kalınlığnın 10 santimetreyi bulduğu Kırklareli merkeze bağlı Dereköy Sınır Kapısı yolunda ise ulaşım güçlükle sağlanıyor. Karayolları ekipleri, sınır kapısı yolunun ulaşıma kapanmaması için aralıksız kar kürüme ve tuzlama çalışması yapıyor.Ayrıca araçlara da zincir uygulaması yapılıyor.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının en yüksek 4 , en düşük sıgırın altınad 3 derece olmasının beklendiği Edirne ve Kırklareli'nde kar yağışının aralıklarla devam edeceği, Tekiradğ'da ise yağmur yağışının beklendiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber