Kredi Kartları Kanunu Taslağı, Bakan Şener'e gönderildi

Haber Giriş : 02 Nisan 2005 00:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kamuoyuna duyurulan Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanun Tasarı Taslağı'na son şeklini vererek, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'e sevk etti.

BDDK'dan yapılan açıklamada, Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanun Tasarı Taslağı'nın 23 Şubat 2005 tarihinde internet sitesinde yayımlanması ve kamu kurum ve kuruluşların görüşlerine açılmasının ardından, taslağına son şeklinin verildiği bildirildi. Bu çerçevede, banka kartları ve kredi kartları sektörünün sağlıklı gelişim için tarafların hak, yükümlülük ve sorumluluklarının belirlenerek, kartların kullanımına ilişkin genel işlem şartları hüküm altına alındı.

Sistemde yer alan kuruluşların denetiminin genel çerçevesinin çizildiği taslakta, kanun kapsamındaki kuruluşların ve ilgili kamu kuruluşlarının kendi aralarındaki bilgi alışverişi esasları da belirlendi. Banka kartı ve kredi kartı kullanan tüketicilerin haklarının güvence altına alındığı, ispat yükünün açıklığa kavuşturulduğu, ilgili suçların ve cezaların belirlendiği tasarı taslağı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'e sevk edildi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber