ADSL abonesi sayısı 610 bine ulaştı

Haber Giriş : 02 Nisan 2005 00:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom'un özelleştirilmesi için Ekinalan'ın açıklaması....

Türk Telekomünikasyon A.Ş Genel Müdürü Mehmet Ekinalan, ''Türk Telekom'un özelleştirilmesi hem tüketici, hem personel, hem de Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli'' dedi.

Ekinalan, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) düzenlenen, ''Türk Telekom'un Dünü, Bugünü ve Yarını'' konulu panelde, Türkiye'de 20-25 yıl önce bir telefon bağlantısı için aylarca, hatta yıllarca beklendiğini ifade ederek, Turgut Özal'ın başbakanlığı ile birlikte artık beklemeden telefon bağlantılarının yapılmaya başlandığını kaydetti.

Telekomünikasyon alanında da teknolojilerin ve yöntemlerin sürekli olarak değiştiğini ifade eden Ekinalan, şunları söyledi:

''Yaklaşık 10 yıl önce mobil sistemler rekabetçi bir yapıyla hizmet vermeye başladı. Türk Telekom yaklaşık 160 yıllık bir gelenekten geliyor. Bunun için değişiklikler kolay olmuyor. Artık Türk Telekom, müşterisinin ne kadar önemli olduğunu bilen bir kurum haline geldi. Bunun birden olması mümkün değil, zaman içerisinde çok daha iyi olacak.''

''REKABETTEN KORKMUYORUZ...''

Türk Telekom'un yaklaşık 6.5 milyar dolar civarında yıllık cirosu olduğunu belirten Ekinalan, şunları kaydetti:

''Türkiye'de yaptığımız 500 milyon dolarlık yatırımla en büyük yatırım gerçekleştiren kurumlardan biriyiz. Bizimle rekabet etmek isteyenler ciddi oranda yatırım yapmak zorundalar. Bu pazardan pay almak istiyorlarsa ciddi oranda yatırım yapmaları gerekiyor.

Diyorlar ki (karlı alanlarda sizin altyapınızı kullanarak hizmet verelim. Karlı olmayan alanlarda siz hizmet vermeye devam edin) Yani, (İstanbul Etiler'de biz hizmet verelim, Kars'ın köylerinde siz hizmet verin) Biz de diyoruz ki (biz her iki tarafta hizmet vermeye devam edeceğiz) Onun için bu yatırımlar, sadece kar getiren yerlere değil Türkiye'nin her yerine yapılmalı. Oluşmuş pastamızın çok fazla efor sarf etmeden alınması çabası var. Biz rekabetten korkmuyoruz. Ama rekabetin de adil şartlarda oluşmasını talep ediyoruz.''

''İNTERNETTE GERİ KALMIŞIZ...''

İnternet konusunda Türkiye'nin çok geri kaldığını ifade eden Ekinalan, ''Ekonomik gelişme seviyesiyle oranlandığında internette bu geri kalmışlık ortaya çıkıyor. Biz de özellikle internet üzerinden verilecek hizmetlere yoğunlaşıyoruz'' dedi.

Kendilerinin asıl hedefinin ADSL üzerinden hizmetler vermek olduğunu anlatan Ekinalan, sözlerine şöyle devam etti:

''2003 sonunda 50 bin, 2004 sonunda 450 bin, bugünlerde ise 610 bin ADSL abonemiz var. Her gün yaklaşık 3 bin civarında yeni abonemiz oluyor. 2 yıl içerisinde müşterilerimize çok daha büyük hizmetler vermeyi planlıyoruz. Kablosuz internet bağlantısını Türkiye'nin her yerine yaymaya çalışacağız. Artık internet ile yaşamaya alışmalıyız. Kısa sürede, internet üzerinden yapacağımız çalışmalar, bizim için büyük önem taşıyacak.'' Türk Telekom'un özelleştirilmesi sonucunda, çok daha verimli bir yapı oluşacağını düşündüğünü kaydeden Ekinalan, ''Türk Telekom'un özelleştirilmesi hem tüketici, hem personel, hem de Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli'' diye konuştu.

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber