Üniversitelerdeki bahar şenliklerine YÖK müdahalesi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Mart 2011 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerde bahar şenliklerinin başlamasına kısa süre kala etkinliklerde yeni düzenleme de kapıda... Şenliklerde bilimsel toplantılara da yer açılması bekleniyor

BAHAR ATAKAN Ankara

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın üniversitelerde düzenlenen bahar şenliklerinde yalnızca ünlü şarkıcıların konser vermesine tepki göstermesi üzerine, etkinliklerle ilgili yeni düzenleme yapılacağı öğrenildi. Yeni düzenleme kapsamında şenliklerde bilimsel toplantılar da olacak. Öğrenciler gündüz robot yarışmasına katılıp gece de Demet Akalın konseri izleyebilecek.

Edinilen bilgiye göre, Ulusal Öğrenci Konseyi'nce şenlik düzeniyle ilgili yapılacak çalışma YÖK'e sunulacak. YÖK'ün uygun görmesiyle şenliklerde değişikliğe gidilebilecek. Şenlikler, eğlence ve bilimsel faaliyetler olarak iki kategoride yapılacak. Bilimsel toplantılar yapılmasına özen gösterilecek. Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı Sinan Kartal, benzer bir talebi Özcan'a sunduklarını belirterek, şöyle konuştu:

Her yıla bir tema belirlenecek

?Anadolu'daki üniversitelerde öğrenciler aylar boyunca şenlikleri dört gözle bekliyor çünkü senede bir gün ünlü bir şarkıcı şehirde konser veriyor. Şebnem Ferah, Kenan Doğulu, Sertab Erener, Kıraç, Funda Arar, Teoman, Serdar Ortaç, Demet Akalın üniversite öğrencilerinin şenliklerde görmek istediği şarkıcıların başında. Ancak üç günlük şenlikte öğrenciler konserden başka etkinliğe katılmıyor. Robot yarışması gibi fakülteler arasında yarışmalar düzenlenebilir. Sanayinin de desteğiyle ödüllü yarışmalar yapılabilir. Gündüz yazarlar, komedyenler, sunucular, program yapımcıları ve profesörler söyleşilere katılabilir. Her yıl bir tema seçilmesini planlıyoruz. Örneğin, bu yıl Kafkas Yılı olabilir. Buna göre tüm üniversitelerde Kafkas teması işlenebilir. Bunu üniversitelerinde uygulayacak olanlar öğrenci temsilcileri.?

Özcan ?Eğlence ağırlıklı' demişti

Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Ulusal Öğrenci Konseyi'nce düzenlenen toplantıda şenlikler için, ?Sırf eğlence ağırlıklı olması belki o açıdan biraz problemlidir diye düşünüyorum? demişti. Özcan'ın sözleri üniversitelerin öğrenci temsilcilerinden tepki aldı. Özcan şenliklerde bilimsel, kültürel faaliyetler de yapılması gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber