YÖK'te, Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı'na oda tahsis edildi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 13 Mart 2011 21:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAFURE CANTURK

Yıllarca kapalı kapılar ardında yönetilen YÖK, yeniden yapılanma kapsamında ilk somut adımı attı. YÖK binasında Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı'na oda tahsis etti

Sık sık öğrencilerin protestolarıyla karşı karşıya kalan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kapılarını öğrencilere açtı. YÖK'te, Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanlığı'na özel oda verildi. Öğrenciler istedikleri zaman YÖK'ü ziyaret edebilecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başlattığı öğrencilerle istişare görüşmelerinin ardından YÖK ve öğrenciler arasında yürütülen işbirliği görüşmelerinde ilk kez somut bir adım atıldı. YÖK'ün Bilkent'teki merkezinde Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı Sinan Kartal için özel bir oda tahsis edildi. AB Ofisi'nin bulunduğu katta yer alan Öğrenci Ofisi'nde, YÖK'te görev yapan bir akademisyenin tüm imkânları bulunuyor.

'MANEVİ ANLAMI BÜYÜK'

Geçen hafta odasına yerleşen Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı Kartal, "Bu öğrenciler için bir devrimdir" dedi. Kartal, sokakta protesto edilen verdiği kararlarla binlerce insanın hayatını etkileyen YÖK'ün nerede nasıl bir yer olduğu bilinmezken bugün gelinen noktada YÖK'te söz sahibi olduklarını kaydetti. Kartal, bu odanın manevi anlamının büyük olduğunu, öğrencilerle ilgili hayati önem arz eden konularda karar alan bir Kurul'da öğrenci temsilcisinin bulunmasının, öğrencilerin haklarını savunmasının önemine dikkat çekti. Kartal, odanıntüm üniversite öğrencileri için olduğunun altını çizerek, "Bundan sonra YÖK'e hangi öğrenci gelirse gelsin direk geleceği bir odası var. Randevu almadan, sıkıntısı, önerisi, projesi hepsi burada değerlendirilecek. Ben temsil ettiğim tüm öğrencimler için burada bulunuyorum" dedi. Oda'nın YÖK Başkanı Özcan'ın talimatıyla açıldığını belirten Kartal, Başkanın henüz odada kendisini ziyaret etmediğini ancak en kısa sürede bir araya geleceklerini söyledi. Kartal, ulusal öğrenci konseyi olarak "Dumansız Kampus" projesi başlattıklarını da hatırlatarak, proje kapsamında Sağlık Bakanlığı ile de işbirliği protokolü imzalayacaklarını söyledi. Kartal, "Amacımız sigara içenleri dışlamak değil, zararlarını anlatmak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber