Başbakan, kadro ve bakanlıklar arası geçiş isteyen vekillere kızdı

Haber Giriş : 04 Nisan 2005 07:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, kadro ve bakanlıklar arası geçiş isteyen milletvekillerine kızdı: Bakanlıklar boşalır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bize sürekli iş talepleri geliyor, ama bakanlar 'Kadro yok' diyor. Bakanlıklar arası geçiş de yaptıramıyoruz. Sıkıntılarımız çözülmeli" diyen milletvekillerine "Böyle şeylerle önüme gelmeyin" uyarısında bulundu.

AKP'nin Kızılcahaman kampının basına kapalı yapılan üçüncü gününde Erdoğan ve bakanlara sıkıntılarını anlatan milletvekilleri, vatandaşlardan gelen iş taleplerini karşılayamadıklarını söyledi. Ayrıca bakanlıklar arası nakil talepleri olduğuna da dikkat çeken milletvekilleri, "Bunlar niye karşılanmıyor?" dedi.

Ücret artışı ve nakil taleplerine olumsuz yanıt veren Erdoğan, "Böyle bir şeyi tasvip etmem. Bakanlıklar arası nakil talepleri ve geçişler tarihi bir yanlıştır, hata olur. Bu ücret farklılığı için yapılıyor. Uygulamayla bürokrasi çöker, bakanlıklar zayıflar. Bakanlıklar boşalır, devlet çöker" dedi. Daha iyi şartlar olduğu için belediyelerden de devlete geçmek isteyenler olduğunu anımsatan Erdoğan, "Bu olmaz, bunu kimse düşünmemeli. Devlet iş kapısı olmamalı. Bu böyle biline" diye konuştu.

Erdoğan, "Hiçbir şahsi zevkim yok. Ne zaman ülkem kalkınır, o zaman mutlu olurum. Sizden de bu yönde çalışma bekliyorum" dediği milletvekillerinden, erken seçimi akıllarına bile getirmemelerini istedi.

Gönül aldı
Başbakan Erdoğan, kampın kapanış konuşmasında AKP'lilerin gönlünü alarak birlik ve beraberlik çağrısı yaptı, "Artık 6 ayda değil, 3 ayda toplanacağız" dedi.

Bir ay çay simit

"MARKETLERE girip soruyorum. Malların yüzde 70'inin fiyatı artmamış" diyen Erdoğan, vatandaşların durumunun iyiye gittiğini belirtti. Çay - simit örneğini tekrarlayan Erdoğan, "Simit ve çay 60 YKr. 5 kişilik aile bir öğünde 3, günde 9 YTL harcar. 30 günde 270 YTL yapar. İktidara gelmeden önce asgari ücret 270 YTL'nin altındaydı. Şimdi 350 YTL. Satın alma paritesini artırdık" dedi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber