Çocukları sınava giren MEB Bürokratlarının görev yeri değişti

Haber Giriş : 04 Nisan 2005 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nda ehliyet ve Liselere Giriş Sınavı (LGS) başta olmak üzere tüm sınavları gerçekleştiren Sınavlar Dairesi'nde çalışan 100 personelden 21'inin görev yerleri geçici olarak değiştirildi.

Aralarında Sınavlar Dairesi Başkanı Selim Mutlu ve sınav hizmetlerinde görevli şube müdürü Atilla Atalay'ın da bulunduğu yer değişiklikleri, ?çocuklarının, yakınlarının veya kendilerinin bakanlığın yaptığı bir sınava girecek olması' nedeniyle gerçekleştirildi. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk, konuyla ilgili ?gerekli tedbiri aldıklarını' belirtti. Merkezî sistem sınav hizmetlerinde ?güvenliği artırmak ve şaibeye meydan vermemek' amacıyla gerçekleştirilen uygulamada, ?soruların hazırlandığı, soruların basımının, paketleme ve sevkinin yapıldığı, cevap kağıtlarının değerlendirildiği, sınava yönelik genel hizmetlerin görüldüğü birimler bünyesinde görev yapanlar dilekçe ile durumlarını bildirdi. Bu dilekçelere göre de personelin görev yerleri değiştirildi. Sınav Hizmetleri Daire Başkanı Selim Mutlu ile Eğitim Materyalleri Üretim Dairesi Başkanı Oğuz Erbil'in görev yerleri geçici ve karşılıklı değiştirildi. Açıköğretim Lisesi Müdür Yardımcısı Atilla Atalay'ın yeri ise eşinin Açık İlköğretim'e devam etmesi, kızının ise Devlet Parasız Yatılılık Sınavı'na girecek olması nedeniyle ?ikinci bir emre kadar' değiştirildi. Diğer personelin ise geri dönecekleri tarihler ayrıntılı olarak belirtildi.

Kendisi, çocukları, eşi veya yeğenleri bakanlığın yaptığı bir sınava girecek olan ve yerleri değiştirilen öğretmen ve işçilerin isimleri şöyle: Abdullah Dinçelir, Mustafa Moral, Bilal Kurucu, Hasret Aydın, Selma Selçuk Şahin, Sinan Şimşek, Mübin Irmak, Arif Candemir, İlhami Sazak, Arif Bayrambaş, Mehmet Yanık, Zafer Doğdu, Naci Şahin, Metin Gülcan, Necmettin Uçan, Raim Mutlu, Yunus Arslan, Süleyman Koç, Mehmet Akgümüş.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber