MHP'li Vural: Bedelli askerlik konusunda 'orta yol' bulunmalı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2011 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 'bedelli'nin siyasi istismar konusu yapılmadan ele alınması gerektiğini söyledi. Vural, bu konuda Türkiye'nin ihtiyaçlarının dikkate alınarak orta yolun bulunmasını istedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakanın İstiklal Marşı ile ilgili olarak, "Okulların açılış ve kapanışlarında okunan manasız ve ıskalanan bir marş olmamalıdır." sözlerini eleştirdi. Başbakanın İstiklal Marşı'nın okullarda okunmasını istemediğini iddia eden Vural, "Okulların açılış ve kapanışlarında okunan İstiklal Marşımız manasız ve ıskalanan bir marş değildir. Bu ülkenin çocukları İstiklal Marşı'nı okurken ıskalamadan okuyor. Biz milletimize hakaret ettirmeyiz. Türk milleti İstiklal Marşı'nı okuyacak ve bunu kimse dudaklarımızdan eksik edemeyecektir." dedi.

MHP Grup Başkanvekili, hükümetin askerlikle ilgili yaptığı çalışmayı seçimden önce Meclis'e getirmesini istedi. MHP'nin, Türkiye'nin ihtiyaçlarını dikkate alacak makul bir çözüm konusunda düşüncelerini ifade edeceğini belirten Vural, CHP'nin bedelli askerlikle ilgili yasa teklifinin ise istismar aracı olmaması gerektiğini kaydetti.

Vural, sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıyla ilgili partisinin yeterli tepkiyi göstermediğine ilişkin eleştirilerin hatırlatılması üzerine de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yayımladığı mesajı okudu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber