Yeni MEB yönetimi, sorun çözemiyor!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Mart 2011 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hemen konuya girelim:

1- Öğretmen atama yer değiştirme yönetmeliği çıkarıldığında ?MEB'de herkes kendi kafasına göre takılıyor? başlıklı yazımız sonrasında, Tahkir ve Hakaretten soruşturma geçirdik. Yazının yayımlanmasının akabinde MEB yazı içeriği doğrultusunda düzeltmeler yaptı. Öğretmen atamada zorunlu hizmeti, çalışma sürelerini düzenledi. Mağduriyetleri gidermeye yönelik tedbir aldı. Üstelik bu değişiklikleri yönetmelikle değil Basın Açıklaması ile yaptı. Yani hukuktaki normlar hiyerarşisinde yer alan Kanun, Tüzük, Yönetmelik sıralaması, Kanun, Tüzük, Basın Açıklaması, Yönetmelik şeklini aldı.

Milletvekilleri sordu neden böyle yaptınız diye,

Verilen cevap;

şeklinde oldu.

Bu cevap Ağustos 2010'a ait yani tam 6 ay öncesine.

Ne hikmetse bir yıla yakın zamandır bir yönetmelik değişikliği yayımlanamadı. Önümüzdeki aydan sonra il içi ve il dışı yer değiştirme başvuruları başlayacak ve öğretmenler yine Basın Açıklamasına tabii olacaklar. Hukuk devletinde...

2- Yönetici atama yönetmeliği adeta delik deşik oldu. Mahkeme kararları havada uçuşuyor. Değişiklik yapılacağı söyleniyor ama bu konuda da bir hareket yok. Mayıs yaklaştı İsteğe Bağlı Yerdeğiştirmeler, Yeniden atamalar başlayacak akabinde de ROTASYON ama mevzuat delik deşik.

3- Norm kadro yönetmeliği değişti. Akabinde normları düzenleyelim sonra norm kadro fazlalarının işlemlerini yapalım çağrımız yerini buldu. Bakanlık talimatı yayımlandı Norm Kadro düzeltmeleri açılacak açılıncaya kadar Norm kadro fazlası öğretmenlere dokunmayın diye? Mart ayı çıkacak bir hareket yok?

4- Şube müdürlüğü sınavı açacağız Kasım olabilir, Aralık olabilir derken Şubat bitti Mart'ta bitmek üzere yine tık yok.

5- Bir de yıllardır aynı cevapların verildiği TORBA YASAYA Sığamayanlar var.

İkiyüz küsür maddeden oluşan torba yasa yürürlüğe girdi. Ne hikmetse verilen sözlere rağmen bu torba yasaya;

a- Sözleşmeli Öğretmenlerin Kadroya geçirilmeleri (2 madde yer alırdı)

b- Uzman Öğretmenlik Başöğretmenlik düzenlemesi (1 madde yer alırdı)

c- Yöneticilerin zorunlu ders saatlerinin 1'e indirilmesi, yönetici, öğretmen, şube müdürü, şeflerin Ek ders sorunlarının çözümlenmesi (3 madde yer alırdı)

sığdırılamadı.

Toplam 6 madde daha torbaya eklenseydi bu sorunlar da çözümlenecekti. Ama nerede? Her soruşta cevap belli

Düzenleme çalışmaları devam etmektedir,

Taslak hazırlandı Maliye Bakanlığına gönderildi

Meclise sevk edildi,

Bakanlar kuruluna götüreceğiz?

Şeklinde olmaktadır.

Evet MEB Uçağı irtifa kaybediyor bu uçağın bırakın düşmesi irtifa kaybetmesi dahi ülke geleceğini etkileyecek niteliktedir. En etkin, yetkin ve donanımlı kişilerce bu sorunlara el atılması ümidiyle?.

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber