Gümrükte rüşvetin faturası rotasyon oldu

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 21 Mart 2011 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da gümrükte 'rüşvet' soruşturması ardından Atatürk Havalimanı Kargo Gümrüğü'nde ve Ambarlı ve Halkalı'nın da bulunduğu pek çok noktada toplam 162 gümrükçünün yeri değiştirildi

Ufuk TÜRKYILMAZ / İZMİR

İstanbul Gümrükleri, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin geçen Ocak'ta başlattığı 'rüşvet ve kaçakçılık' soruşturmasının ardından önemli bir gelişmeyle sarsıldı. 162 yönetici rotasyona tabi tutuldu.

CİHANOĞLU, AMBARLI'YA

Soruşturmasının odak noktası olan ve müdürü H.E.'nin halen tutuklu olduğu Atatürk Havalimanı Kargo Gümrüğü'nde görevli 37 gümrükçü başka görevlerle başka gümrüklere atandı. Gözaltına alınan İstanbul Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Şube Müdürü Coşkun Cihanoğlu da bu görevinden alınarak Ambarlı Gümrüğü'ne verildi. Büyük rotasyonun listesini AKŞAM ele geçirdi. Listede bazı müdür ve müdür yardımcılarının eski ve yeni görev yerleri şöyle belirtildi: Müdürü Nihat Kınık Ambarlı'dan Erenköy'e, başmüdür Elmas Sarıkaya, Sabiha Gökçen Havalimanı'na mürürlüğe, Müdür Ökten Atay, Erenköy'den Atatürk Havalimanı Serbest Bölge'ye, Müdür Sevim Öztürk Beylikdüzü'nden Ambarlı'ya, müdür Mustafa Çağlayan Atatürk Havalimanı'ndan Karaköy'e, Muhafaza Müdürü Mehmet Yağmur Atatürk Havalimanı'ndan Karaköy'e, Muhafaza Müdürü Mehmet Yılmaz Cenk Atatürk Havalimanı'ndan Halkalı'ya, Muhafaza Müdürü Şeref Köse Ambarlı'dan Haydarpaşa Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber