Nöbet kulübesinde bunalıma giren asker havaya 4 el ateş açtı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2011 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum 9. Kolordu Komutanlığı'nın yanıbaşındaki askeri lojmanlarda nizamiye nöbeti tutan bir asker, girdiği bunalım sonucu tüfeğiyle havaya 4 el ateş etti. Nöbetçi çevredeki diğer askerlerin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi.

Erzurum'un merkezi caddelerinden Cemal Gürsel Meydanı'ndaki askeri Tacan Lojmanları'nda nizamiye nöbeti tutan bir er öğle saatlerinde bunalıma girdi. 83 numaralı nöbet kulübesindeyken G-3 piyade tüfeğiyle havaya rastgele ateş açan nöbetçi ere, çevredeki diğer nöbetçiler müdahale ederek etkisiz hale getirdi.

Silah seslerinin duyulması üzerine olay yerine terörle mücadale, istihbarat ve asayiş şube ekipleri yönlendirildi. Bu sırada Kolordu Komutanlığı'nda nöbetçi subay olan bir albay da olayın gerçekleştirildiği lojmanların nöbet kulübesine geldi. Bunalıma giren nöbetçi asker diğer arkadaşları ve komutanları tarafından olay yerinden yaya olarak hızla uzaklaştırıldı.

Bu sırada başka bir komutan da nöbetçi erin tüfeğinin şarjör haznesini alıp, lojmanların başka bir kısmında dolu kovan sayımı yaparak, harcanan mermi sayısını tespit etmeye çalıştı.

Havaya kurşun sıkma olayının ardından askeri lojmanların bulunduğu yere 112 ekipleri sevk edildi. Ancak olayda yaralanan ya da ölen olmadığı için 112 ekipleri askeri yetkililerce geri gönderildi.

Olay yerine önleyici nöbetçi olarak sevk edilen askerler çekim yapan basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber