Polise tokat atan Tuncel'e savcılık incelemesi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2011 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in, Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Nevruz kutlamalarında Başkomiser Murat Çetiner'i tokatlaması olayı hakkında, savcılık tarafından inceleme başlatıldı.

Savcılık, tokat olayının da yer aldığı Nevruz görüntülerini incelemeye aldı. Başkomiser Çetiner'in de Tuncel hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Silopi'de dün gerçekleşen Nevruz kutlamaları sonrasında yaklaşık 2 bin kişi, ilçe merkezinde bulunan Sanat Sokağı'ndaki 'barış çadırı'na yürümek istedi. Polis, provokasyon ihtimali üzerine buna izin vermedi. BDP Milletvekili Tuncel ile polis yetkilileri arasındaki görüşmeler sonuçsuz kalınca grup yürüyüşe geçti. Kalabalık içinden bazı kişilerin polise taş atması üzerine, güvenlik güçleri gaz bombası ve basınçlı su kullandı.

Islanan İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile destek kuvvet olarak Şırnak merkezden gelen Başkomiser Murat Çetiner arasında tartışma yaşandı. Sinirlerine hakim olamayan Tuncel, polise tokat attı. Tartışma sırasında Tuncel'in, "Alçaklar. Ne yapıyorsunuz?" dediği görüntülerden belirlendi.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Nevruz kutlamaları öncesi ve sonrasında yaşananlarla ilgili görüntüleri emniyetten istedi. Görüntülerde Tuncel'in hakaret içeren sözleri ve polise tokat attığı açık bir şekilde görülüyor. Başkomiser Çetiner'in de suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

VALİ: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan da BDP'li Sebahat Tuncel'in yaptığı hareketten dolayı kurumsal olarak da suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Özkan, "Hakarete maruz kalan polis arkadaşımız olaylar sırasında Tuncel'e gerekli olan hassasiyeti gösteriyor. Ancak Tuncel'in hakaret dolu sözleri ile yaptığı fiili hareketler hoş değildi. Bu nedenle yasal olarak suç duyurusunda bulunuyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber