Sulama birliklerinde, artık memur statüsünde istihdam olmayacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mart 2011 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sulama Birlikleri Kanunu, 23 Mart 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

Kanunun 14. maddesine göre, "Birliğin amacına uygun idari, teknik ve yardımcı teknik personel 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine göre çalıştırılır. Çalıştırılan personelin işvereni birliktir. Birliklerde istihdam edilecek teknik personel; sulama işletmeciliğinin gerektirdiği amaca yönelik eğitimin verildiği fakülte veya yüksekokul mezunları arasından çerçeve ana statüde belirlenen esaslar dahilinde seçilir."

Bu maddeye göre, artık birliklerde memur statüsünde istihdam mümkün değildir.

KURULMUŞ OLAN BİRLİKLERİN DURUMU

* Hali hazırda kurulmuş bulunan ve memur çalıştıran birlşklerin durumu ise geçici madde 1'de açıklanmıştır. Buna göre, Kurulmuş olan sulama birliklerinde 657 sayılı Kanuna tabi olarak çalışan personel, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde Devlet Personel Başkanlığınca tespit edilecek ihtiyaca göre kadroları ile mükteseplerine uygun olarak diğer kamu kurum ve kuruluşlarına devredilecektir.

* Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce kurulmuş olan birliklerde sözleşmeli personel statüsünde çalışanlar, mevcut statüleri ile istihdam edilmeye devam olunacaktır. Birlikler, Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren mevcut statüleri devam edenler dışında yeni sözleşmeli personel istihdam edemeyeceklerdir.

* Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 18 ay içinde durumlarını bu Kanuna uygun hale getirmeyen birliklerin tüzel kişiliği kendiliğinden sona erer. Buradaki işçi personel bu Kanuna istinaden kurulan yeni birliğe devrolunur.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber