Kabin memurları reklama tepki gösterdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2011 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kabin memurları, Atlasjet Havaoyolları'nın uçaklarında ikramın ücretsiz olduğunu vurgulamak için hazırlattığı 'Lütfen hosteslerimize para teklif etmeyiniz' yazılı reklama tepki gösterdi.Havayolları Kabin Memurları Derneği (TASSA) ile Emekli Kabin Memurları Derneği (ARFAA) birer açıklama yaparak, kabin memurlarını cinsel obje olarak gösteren reklamları tasvip etmelerinin mümkün olmadığını bildirdi.

TASSA açıklamasında, söz konusu reklamlarla ilgili Atlasjet yöneticileriyle daha evvelki görüşme taleplerinin ret edildiği ve amacını aşan içeriği tartışmalı promosyonların devam ettiğine işaret edilerek, "Sektörümüzdeki bir firmanın, vitrini olarak kabul edilen bayan çalışanlarını bu şekilde lanse edişi çok üzücü bir durumdur. Mesleğimizin imajı ve onuru çok önemlidir. Reklamlar konusunda gerekli hukuki işlemin yapılabilmesi için avukatlarımızla görüşmelerimiz devam etmektedir" denildi.

Emekli kabin memurları da; cinselliği çağrıştıran, kadını ve kabin memurluğu mesleğini küçük düşüren, onur kırıcı, genel ahlak, örf ve adetlerle de bağdaşmayan reklam sloganlarını kınayıp, gerekli hukuki girişimlerin yapıldığını dile getirdi.

Atlasjet, rakipleri Pegasus ve Onur Air'in uçaklarda ücretli ikram hizmeti verdiğini ve kendi ikramlarının ücretsiz olduğunu anlatmak için 'Lütfen hosteslerimize para teklif etmeyiniz' yazılı reklamı hazırlattı.

Havayolu şirketleri daha önce de koltuk aralarındaki mesafeyi vurgulamak için cinsel çağrışım yapan reklam sloganlarına imza atmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber