Demiryolcuların 155 yıllık bir sorunu çözüldü

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Nisan 2011 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tren personeline ücretsiz yemek dağıtımı, 6 Nisan 2011 tarihinde Ankara Gar'da düzenlenen ve Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle başladı.

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, tren üstünde görev yapan personelinin yemek sorununun çözülmesinin Demiryolu yatırımları kadar önemli olduğunu belirtti. Yıldırım, sorun kendisine iletildiğinde çözülmesi için kanun çıkarmak dahil ne gerekiyorsa yaptıklarını ve sefer tası taşıma dönemini kapattıklarını söyledi.

Törende konuşan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ise tren üstü personelinin yemek sorununu çözmek için ilk Demiryolları Genel Müdürü Behiç Erkin'in de bir girişimde bulunmasına karşın çözülemediğini, 155 yıllık demiryolu tarihinde ilk defa bu uygulamanın bugün hayata geçirildiğini vurguladı.

Göreve geldiği 8 yılda Demiryollarına yapılan yatırımlar yanında personel sorunlarıyla da ilgilendiklerini belirten Karaman, personele yönelik ekonomik, sosyal ve kültürel projeleri kapsamında tren üstü personelinin beslenme sorununu da çözmek için başlattıkları çalışmaları da başarıyla tamamladıkları söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber