Hemşirelerden, Hıncal Uluç hakkında suç duyurusu...

Haber Giriş : 06 Nisan 2005 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç'un 3 Nisan 2005 tarihli köşesinde hemşireler hakkında ağır hakaret içeren bir fıkraya yer verdiği gerekçesiyle, bir grup hemşire ile birlikte Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kahveci, dava dilekçesini Cumhuriyet Başsavcılığı'na vermeden önce adliye önünde bir basın açıklaması yaptı.

Kahveci, Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç'un 3 Nisan 2005 Pazar günü köşesinde yer verdiği fıkra ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. Fıkranın ağır hakaret içerdiğini belirten Kahveci, "Söz konusu yazar, hemşireler hakkında içeriğini bile anmaktan hicap duyduğumuz ağır ifadeler içeren fıkrayı hiç çekinmeden yayımlamış, sayıları 80 bine varan Türk hemşirelerine hakaret etmiştir" dedi.

Bu olayla birlikte, yayınlanan yazı ve yorumların gazete redaktörleri ve sorumlu Yazı İşleri Müdürleri tarafından yeterince denetlenmediğinin ortaya çıktığını savunan Kahveci, "Bu durumda, herhangi bir yazarın, sarhoşken ya da bir şekilde akli dengesi yerinde değilken kitleleri infiale sürükleyecek bir yazı yazması halinde, o yazının da aynen yayınlanacağı gibi bir realite ortaya çıkmaktadır" diye konuştu.

Söz konusu yazarı kınadıklarını ve Türk kamuoyuna şikayet ettiklerini dile getiren Kahveci, sağlık çalışanlarının çok derinden yaralandığını belirtti.

Türk Sağlık-Sen teşkilatlarının bugün aynı anda 81 ilde basın açıklaması yaptığını ve tüm illerde suç duyurusunda bulunduklarını bildiren Kahveci, "Bunu sadece hemşire arkadaşlarımıza değil, tüm sağlık çalışanlarına yapılmış bir hakaret olarak kabul ediyoruz. Kendisini de özür dilemeye davet ediyoruz" dedi.

Daha sonra tüm hemşireler adliyeye girerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Daha sonra gazetecilerin yazıyı okuduktan sonra ne hissettiklerini sormaları üzerine, oldukça sinirli oldukları gözlenen hemşireler, Uluç'u kınadıklarını söyledi. Böyle bir konu ile gündeme gelmiş olmaktan üzüntü duyduğunu belirten bir hemşire, Uluç'u kınadığını söyledi. Bir başka hemşire de, Uluç'un ayıp ettiğini ifade ederek, "Ben ve arkadaşlarım sadece utanmalı diyoruz. Çünkü bizim mesleğimiz gurur verici ve onurlu bir meslek. Böyle ayaklar altına alınmamalı" açıklamasında bulundu.

Uluç'un öncelikle kendisine saygısı olması gerektiğini söyleyen ve oldukça sinirli olduğu gözlenen bir başka hemşire ise, "Böyle bir laf edebiliyorsa kendi mesleğine de saygısı yoktur. Bu mesleği tanımadığı için zorluklarını da bilmiyor. Ayıp, cahilliğine veriyorum" dedi. Bir başka hemşire de, "Mizah adı altında böyle bir yazı yazmanın ne olduğunu önce kendisi öğrensin. Önce kendi yakını için öyle bir şey düşünsün sonra yazsın o yazıyı. Kınıyoruz. Çok çirkin bir şey. Özür dilemekle telafi olmaz" diye konuştu. Hemşireler ayrıca, söz konusu gazeteyi bir daha okumayacaklarını, bağlı TV kuruluşunu da izlemeyeceklerini söyledi. Kahveci de hemşireleri yatıştırmaya çalışarak hakaret davasının ardından tazminat davası açacaklarını bildirdi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber