Vakıfbank ve Toshiba'nın takıntıları öğretmeni bıktırıyor...

Haber Giriş : 06 Nisan 2005 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hepimizin bildiği gibi öğretmene verilecek piyasa şartlarından daha ucuza bilgisayar kampanyası eğitim camiasında büyük ilgiyle karşılanmıştı. Ancak işlemler sonuçlandığında konunun hiç de kamuoyunda bilindiği şekliyle olmadığı gürüldü ve ilk günden çeşitli sorunlarla karşılaşılmalya başlandı.

1. Bilgisayarların peşin satışı yok. Peşin satışı yoksa niçin peşin fiyatı 1062 $ diniliyor. Bir çok öğretmen bilgisayarı peşin almak istiyor; ancak Vakıfbank peşin satış yok illa da kredi kullanacaksın diyor. Bu kampanya için özel gayretler sarfedildi. Başta Milli Eğitim Bakanımız Sayın Hüseyin ÇELİK' in özel gayretlerini takdirle karşılıyoruz; ancak bankanın bu tutumunu anlamakta zorlanıyoruz.

2. Vakıfbankın bir diğer uygulaması maaşlarını vakıfbanktan alan öğretmenler için kefil istenmezken maaşlarını diğer bankalardan alan öğretmenler için kefil istenmesi zorunluluğu.

3. Bir diğer uygulama ise Vakıfbank kredi kartı olmayan öğretmenin bu kampanyaya katılamaması. Yani herkes bu bankanın kartını almak zonunda.

Sonuç olarak büyük umutlarla beklenen kampanya istenen sonucu veremedi; yani dağ fare doğurdu.

Haberi yazan: Eğitimci

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber