17 ay hapis yattıktan sonra 'pardon' dediler/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Nisan 2011 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİVAS'ın Divriği ilçesinde 83 yaşındaki eşini 17 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan ve 17 aydır cezaevinde bulunan 85 yaşındaki Yusuf Yardımcı, gerçek katilin yakalanması sonucu tahliye edildi. Yardımcı, "17 ay boşuna cezaevinde yatttım. Derdimi kimseye anlatamadım. Hakkımı sonuna kadar arayacağım." diye konuştu.

Divriği İlçesi'nde Zele Hatun Mahallesi Mevsim Sokak'ta yaşayan 83 yaşındaki Elmas Yardımcı'nın, 17 Kasım 2009 tarihinde evinde 17 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Olay sonrası şüpheler pantolunana kan bulaşan ve daha önce evlendiği 3 eşinden biir de merdivenden düşerek ölen kocası 85 yaşındaki Yusuf Yardımcı şüpheli olarak gözaltına alınarak tutuklandı. Ancak olayın peşin bırakmayan Yusuf Yardımcı'nın ilçedeki avukatı Abdullah Korkmaz, olay tarihinde bir gün önce Yusuf Yardımcı'nın evine giderek borç bara isteyen, tanık olarak dinlendiğinde ise olay günü Bursa'da olduğunu beyan eden 26 yaşındaki Ferhat Taşkın üzerinde yoğunlaştı. Avukatın talebi üzerine fErhat Taşkın'ın kullandığı cep telefonu sinyallerinin cinayetin işlendiği gün Divriği İlçesi'nde olduğunu göstermesi üzerine Sİvas Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Emirliği ekipleri operasyon başlattı. Bursa'nın Orhangazi ilçesinde yakalanarak Sivas'a getirilen Ferhat Taşkın sorgusunda suçunu itiraf ederek, borcu bulunduğunu bi nedernle de bilezikleri almak için Elmas Yardımcı'yı öldürdüğünü itiraf etti. Dün akşam adliyeye sevkedilen Taşkın tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu gelişme üzerine 17 aydır tutuklu bulunan YUsuf Yardımcı cezaevinden tahliye edildi.

YAŞLI ADAMI ÜZERİNDEKİ KAN TUTUKLATTI

Tahliyenin ardından olayın ayrıntıları da ortaya çıktı. Olay terihinde eve dönünce eşini kanlı halde bulan Yusuf Yardımcı'nın üzerine kapandığı ve bu nedenle pantolonuna kan buyaştığı, daha sonra ifade için savcılığa çağırılınca temiz kıyafetle gitmek için pantolonunu çamaşır makinesine attığı belirtildi. TUtuklanması ve şüphelerin üzerinde yoğunlaşmasında bu kanlı pantolonun önemli rol oynadığı belirtildi. Yargılaması süren Yusuf Yardımcı'nın 4 Haziran 2011'de duruşmaya çıkmaya hazırlandığı öğrenildi.

'17 AY BOŞUNA HAPİS YATTIM'

Cezaevinden akşam saatlerinde tahliye edilen Yusuf Yardımcı torunu Murat Yardımcı'nın otomobili ile ilk olarak Diövriği İlçesi yakınlarında yakınlarının bulunduğu Ödek Köyü'ne gitti. Daha sonra İlçe merkezine geçen Yusuf Yardımcı avukatı Abdullah Yılmaz tarafından karşılandı. Avukata sarılarak teşekkür eden Yardımcı, "Cezaevinde 17 ay boyunca boşu boşuna hapis yattım. Suçum yoktu hep söyledim ama kimseye anlatmadım." dedi. Olay günü dışarda olduğunu ve evine döndüğünde eşini kan içinde bulduğunu belirten

Yardımcı, "Yüzü biraz kanlıydı. Üzerine kapandım. Bu sırada pantolonuma kan bulaşmış. Komşuya haberv erdim, sonrada polisler ve savcı geldi. Üzerime kan bulaştığının farkında değildim." dedi.

ZANLININ AİLESİNİ TANIYORDU

Yusuf Yardımcı, olayın katili olarak yakalanan Ferhat Taşkın'ı tanımadığını ancak baba ve dedesini tanıdığını, alım-satım işlerinde kefil olarak kendilerine 17 bin lira borç verdiğini söyledi. Olayın bir gün öncesinde de zanlının ailesinnin kendisinden otomobil alımı için bin lira istediklerini ama yanında parası olmadığı için vermediğini dile getirdi. 1 Kız 1 Erkak ve 10 torunu bulunan, 4 kez evlenenv e diğer eşlerinden çocuk sahibi olmayan Yardımcı, "Hakkımı sonuna kadar arayacağım. Ne gerekiyorsa yapacağım. Hapisteyken de defalarca söyledim. Ben suçsuzum dedim. Ortaya çkar dedim." diye konuştu. Yardımcı olay tarihinden önce de eşine bilezikleri takmama konusunda uyarı yaptığını ancak dinlemediğini söyledi. 4 kez evlenen ve sonunda cinayet suçlamasıyla karşılaşıp 17 ay boşuna hapis yatan Yusuf Yardımcı yeniden evlenme ile ilgili soruya ise "Düşüneceğim" karşılığı verdi.

AVUKAT, 'GEREKENİ YAPACAĞIZ'

Davayı takip eden Yusuf Yardımcı'nın avukatı Abdullah Korkmaz, olayın tamamen çamaşır makis-nesine atılan kanlı pantolondan kaynaklandığını ve şüphelerin bu nedenle müvekkilinin üzerinde yoğunlaştığını belirterek, "Olayla ilgili bayşka şüphelerimiz de vardı. Özellikle tanıklardan Ferhat Taşkın'ın ifadesinde bayşka ilde olduğunu söymlemesi nedeni ile telefon kayıtlarnın araştırılmasını istedik. Baz istaysyonlarından alınanv erilerde Taşkın'ın olay günü ifadesinde söylediği gibi Bursa'da değil, Divriği'de olduğu ortaya çıktı. Sonrası çorap sökügü gibi geldi. Yakaylanan kişinin olayı inkar edeceğini düşünmüştüm ama itiraf etmesi herşeyi kolaylaştırdı. Biz 4 Haziran'daki duruşmada tahliye bekliyorduk. Erken bir tahliye olduğu için mutluyuz." dedi. Avukat Korkmaz, dava süresinde öldürülen Elmas Yardımcı'nın çocuklarının da sürekli Yusuf Yardımcı'yı suçladıklarını ancak gerçeğin ortaya çıkmasıyla rahatladıklarını belirtti. İçerde boşa geçen 17 ay için tazminat davası açma konusunda aile ile oturup ortak bir karar vereceklerini ve buna göre hareket edeceklerini söyledi. İlçede olayın yaşandığı eve yakınları ile birlikte giden Yusuf Yardımcı burada bulunan eşyalarını aldı. Yardımcı'nın Ankara'ya giderek bir süre burada yakınlarıyla birlikte kalacağı bildirildi.

'PARDON' FİLMİNİ HATIRLATTI

Olay 2004 yılında Ferhan Şensoy'un senaryosunu yazdığı ve oynadığı 3 arkadaşın hapisaneye düşme olayını anlatan 'Pardon' filmini hatırlattı. Filmde içlerinden birinin telaşlı tavrı yüzünden cezaevine düşen 3 arkadaşın yaşadıkları ve sonra suçsuz oldukları anlaşılarak tahliye edilmeleri konu alınıyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber