Seçimle gelen vekilin danışmanı işsiz kalacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2011 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekili aday listesi ve 12 Haziran'da yapılacak seçimler, adayları ilgilendirdiği kadar danışmanları da tedirgin ediyor. TBMM'de danışmanlık yapanlar, vekilleri seçilemezse işsiz kalacak. 4 yıllık üniversite mezunları danışman olabilirken kurumlar arası geçişle de vekiller danışman tercih edebiliyor. Ancak vekillik süresinin bitmesinin ardından memur olanlar kurumlarına tekrar geçebiliyor. Üniversite mezunu olup danışman olanlar, eğer başka bir vekil yanında danışmanlık bulamazlarsa işsiz kalıyor.

Üniversite mezunu olması istenen danışmanların yapmadığı iş neredeyse yok. Danışmanlar, milletvekilinin sekretarya işlerini takip ederken arayanın notlarını iletiyor. Gelen davetiyeleri vekil programına göre ayarlıyor. Vekilin araştırılmasını istediği konuları araştırırken, basın işlerini takip ediyor. Vekilin isteğine göre seçim bölgesi gezilerinde danışmanlar vekile eşlik ediyor, milletvekilinin haftalık programı, randevularının ayarlanması, seçim bölgelerinden gelen seçmenlerin ağırlanması, vekilin seyahatlerinin planlanması ve biletlerinin alınması, seçim bölgelerinden gelen heyetlerin konaklanması gibi çok sayıda da iş yapabiliyor. Günün 20 saati telefonu neredeyse hiç susmayan danışmanlar vekilleri seçilemezse işsiz kalıyor.

Memur?Sen Adana Temsilcisi Ali Uslu, belediye başkanlarının özel kalemine kadro alabilirken vekillerin danışmanlarına da memuriyet kadrosu verilmesi gerektiğini söylüyor. Uslu, vekillik sürecinde her türlü işe koşturan üniversite mezunu gençlerin seçimler sonrası işsiz kalmaması gerektiğini belirterek, "Zaten 550 vekil var. Bunlardan çoğu yeni dönemde de seçilebilecek. Seçilemeyenlerden kurumu olan danışmanlar kurumuna geçecek. Liste dışı kalan ya da aday olmak istemeyen vekil danışmanları mezuniyetlerine göre bir kuruma yerleştirilmeli." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber