Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Erasmus programına dahil oldu

Haber Giriş : 07 Nisan 2005 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin, (YYÜ) AB Eğitim ve Gençlik Programlarından Socrates (Genel Eğitim) Programı bünyesinde yer alan Erasmus Programı kapsamında alındığı bildirildi.

YYÜ Basın ve Hlakla İlişkiler Koordinatörlüğü'nden edinilen bilgiye göre, yüksek öğretim düzeyinde iş birliği öngören ve düzenleyen bir program olan Erasmus'un, Avrupa Birliği ülkelerinde 1987'den beri uygulandığı belirtildi. 1995'te Socrates programları kapsamına alınan Erasmus'la, 2003 yılında 1 milyonun üzerinde öğrenci değişimi yapıldı, bu nedenle Erasmus'un, AB Eğitim ve Gençlik Programlarının en çekici programı haline geldi.

YYÜ'de bu programın yürütülmesinden sorumlu Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yard. Doç. Dr. Mehmet Ali Çelikel, Erasmus program amacının Avrupa'da yüksek öğretimin kalitesini arttırmak ve Avrupa boyutunu güçlendirmek olduğunu anlattı. Bu hedefin, Avrupa'nın değişik ülkelerindeki iyi uygulamaları tüm Avrupa'nın yararına sunmak olarak özetlenebileceğini belirten Yard. Doç. Dr. Çelikel, "Erasmus programı, belirtilen amaçları; üniversiteler arasında ülkeler arası işbirliğini destekleyerek, öğrencilerin ve eğitimcilerin Avrupa'da karşılıklı değişimini sağlayarak ve programa katılan ülkelerdeki çalışmaların ve alınan derecelerin akademik olarak tanınması ve şeffaflığın gelişmesine katkıda bulunarak gerçekleştirmeye çalışmaktadır Erasmus bir burs programı değildir. Sadece öğrenci değişimi yapabilen kurumların öğrencilerine bireysel olarak gittiği ülkeye göre değişebilen miktarda maddi katkı sağlanır. Türkiye'den giden öğrenciler için bu destek, pilot uygulamada ve 2005/20006 dönemi için aylık 400 euro olarak belirlenmiştir" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Çelikel, Erasmus'un YYÜ'de tanıtımı için 13 Nisan Çarşamba günü saat 10.00'da Nihat Bayşu Salonu'nda bir toplantı düzenleneceğini de belirtti.
İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber