Üniversite adayı genç kendini astı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2011 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevşehir'de üniversiteye hazırlanan 19 yaşındaki gencin, kız arkadaşından ayrıldıktan sonra girdiği bunalım sonucu intihar ettiği ifade edildi. Bazı basın yayın organlarında 'YGS'de şifre iddiaları sonucunda bunalıma girerek kendini astı' şeklindeki haberler üzerine açıklama yapan gencin ailesi haberlere büyük tepki gösterdi. İntihar eden gencin dayısı Mevlüt Tabar, yeğeninin kız arkadaşından ayrılması sonucunda intihar ettiğini, kesinlikle YGS sınavındaki şifre iddiaları ile ilgisi bulunmadığını söyledi. Tabar, aile olarak aslı olmayan haberi yapanlara karşı dava açacaklarını kaydetti.

Nevşehir Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yaşayan paslanmaz ailesinin 19 yaşındaki oğulları İsmail Paslanmaz, 'ders çalışacağım' diyerek üst kattaki odasına çıktı. Kapıyı içeriden kilitleyen oğullarından bir süre haber alamayan aile, oğullarını çağırmak için odanın kapısını açmak istedi. Kapının kilitli olması ve içeriden ses alınamaması üzerine endişelenen aile fertleri eve polis çağırdı. Odanın kapısını kıran polis, İsmail Paslanmaz'ın telefon kablosuyla kendini tavana asarak canına kıydığını gördü. 3 yıla yakın bir süredir görüştüğü kız arkadaşından ayrıldığı ve bu yüzden bunalıma girdiği belirlenen Paslanmaz'ın intiharı, bazı basın yayın organlarında 'YGS ve şifre iddiaları bunalıma soktu ve intihar etti' şeklinde haberleştirildi.

AİLE, YANLIŞ HABER YAPANLARA KARŞI DAVA AÇACAK

Aile adına konuşan intihar eden gencin dayısı Mevlüt Tabar, yeğeninin kız arkadaşından ayrıldığını ve bu yüzden girdiği bunalım sebebiyle intihar ettiğini söyledi. YGS yüzünden intihar ile ilgili gazetelerde haber olduğunu ifade eden Tabar, "Basında yazılan haberlerin gerçekle alakası yok. Bunu biz de basından öğrendik. Olayı çarpıtan basın mensuplarını ve basın kuruluşlarını kınıyoruz. Yeğenim kız arkadaşından ayrılmasından sonra bunalıma girmişti. Yaşadığı buhranı atlatamadığı anlaşılıyor. İşin aslı budur. Savcılık ta olayla ilgili soruşturma başlattı. İşin aslı soruşturma sonunda belli olacak, adalet yerini bulacak. Bu olayı kim YGS'ye bağladıysa Ondan davacı olacağız. Polisler yeğenimin odasında bir mektup buldu. Biz içeriğini okumadık." şeklinde konuştu.

Halen savcılığın elinde bulunan mektupta, İsmail Paslanmaz'ın ailesine veda niteliğinde bir yazı olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber