CHP'den Erdoğan'a YGS cevabı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Nisan 2011 17:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan Erdoğan'ın AK Partili milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında YGS eylemlerine katılan öğrencilerin muhalif partiler tarafından kışkırtıldığını iddia etmesine CHP sert tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay Başbakan Erdoğan'ın sözlerine yazılı bir açıklama ile cevap verdi. Altay, Başbakan Erdoğan'ın, ?Biz de kalkar, Taksim'de onların karşısına 5 bin, 10 bin genci koyarız? açıklamasının, "bir Başbakan'dan çok çete reisi açıklaması" olduğunu iddia etti..

Engin Altay'ın yazılı açıklaması şu şekilde;

?Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ?Taksim'de bin kişiyi, iki bin kişiyi yürütmek, iki bin genci yürütmek problem değil. Onlar YGS sınavının karşısında tavır ortaya koyduklarını açıklarken, biz de kalkarız onların karşısına 5 bin, 10 bin genci koyarız? açıklaması, bir Başbakan'dan çok çete reisi açıklamasıdır. Bu ancak fitne fesat merkezlerinden yapılacak türden bir açıklamadır.

Yapılan açıklama, ülkeyi kaotik bir ortama sürükleyecek tarzdadır. Büyük bir tahriktir, bölücülüktür, ayrımcılıktır, nerede oturduğunu bilmemektir.

Demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine saygı duyan ve insanlıktan birazcık nasiplenen biri bu açıklamaları yapmaz, yapamaz. ÖSYM'de tezgah kuracaksın, yandaşlarına sınav şifresi vereceksin sonrada kalkıp emeğine, geleceğine sahip çıkan gençlerimizi tehdit edeceksin. Eğer herhangi bir gencimizin burnu kanarsa, ya da gençlerimiz karşı karşıya gelirse bunun sorumlu Recep Erdoğan'dır. Böyle bir durumda dünyayı Recep Erdoğan'ın başına yıkarız.

Mahalle ağzı ve çete reisi edasıyla sağa sola tehdit savuran bu hastalıklı ruh halini yüce milletimizin taktirine sunuyoruz.

Bütün eylemleri polis zoruyla bastıran Recep Tayyip tatmin olmamış olacak ki, bu seferde paramileter güçlere başvuruyor. Ama buna şaşmamak lazım. Onlar dünde hak arayan, tam bağımsızlığı savunan, kardeş kavgasını protesto eden gençlerimize saldırıyorlardı. Bugünde yine gençlerimize saldırıyorlar. Milletimiz bu hainliğin hesabını soracaktır.

Başbakan'ı ciddiyete ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Kendisi birilerine alet olmuş olabilir ama gençlerimiz kimseye alet olmayacaktır. Gençlerimiz Recep Erdoğan'ın provokasyon tuzağına düşmeyecekler ve daha güçlü bir biçimde hak aramaya devam edeceklerdir. Çünkü onlar kimi AKP yöneticilerinin rahatsız olduğu Büyük Atatürk'ün Cumhuriyet'i emanet ettiği gençlerdir?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber