Bugünün gündemi...

Haber Giriş : 08 Nisan 2005 08:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, "Türkiye'nin Çiçekleri Bahçesi"ni açacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Papa II. Jean Paul için Vatikan'da yapılan cenaze törenine katılacak. Erdoğan'ın törenin ardından Türkiye Büyükelçiliği'ni ziyaret etmesi ve Türkiye'ye dönmesi bekleniyor. Başbakan Erdoğan ayrıca, Mövenpick Oteli'nde yapılacak Trabzonlular Eğitime Katkı Gecesi'ne katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Suriye sınırındaki mayınlı bölgeleri gezmek için saat 10.00'da Diyarbakır'a gelecek. Bakan Unakıtan Diyarbakır Valisi'ni ziyaret ettikten sonra helikopterle Mardin'in Nusaybin İlçesi'nden başlayan sınır boyundaki mayınlı arazileri havadan inceleyecek.
- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İstanbul'da temaslarda bulunacak.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 09.30'da TESKOMB Başkanı A. Kadir Akgül ile birlikte "Kredi Borçlarının Yeniden Yapılandırılması" konulu toplantı yapacak.
- Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, saat 10.00'da Litvanya Tarım Bakanı Kazimira Danute Prunskine'i kabul edecek.
- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, saat 14.00'te "Hidrojen Uygarlığı, Hidrojen Enerji Sistemi, Enerji ve Çevre Sorunlarının Kalıcı Çözümü" konulu konferansa katılacak.
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, saat 15.00'te TÜLOMSAŞ tarafından üretilen DE 33000 dizel elektrikli anahat lokomotiflerini hizmete sunucak.
- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, İzmir'de açılış ve temel atma törenlerine katılacak. Aksu, İzmir'de Güzelbahçe İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası, Polis Anı Evi ve Bostanlı 2 No'lu Sağlık Ocağı'nın açılışını yapacak. Aksu, Narlıdere Polis Rehabilitasyon Merkezi'nin de temel atma törenine katılacak.
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük ve ilçelerinde bir dizi inceleme ve temel atma törenlerine katılacak.
- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Muş'ta kanser hastalıklarıyla ilgili panele katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, KKTC'de Başbakan Mehmet Ali Talat'ı ziyaret ettikten sonra adadan ayrılacak.
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Erzurum'da temaslarda bulunacak.
- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, saat 12.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- DTP Genel Başkanı Yaşar Okuyan, saat 11.00'de Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Yusuf Engin'i kabul edecek.
- DSP Başkanlar Kurulu, il başkanları ve 21. dönem milletvekilleri, Genel Başkan Zeki Sezer'in de katılımıyla Özdere Grand Efe Otel'de toplanacak.
- Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Veysel Candan, saat 11.00'de partisinin Konya il binasında güncel meselelerle ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, toplantı, tören, eylem, panel, görüşme
- Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er, saat 10.00'da haftalık basın toplantısı düzenleyecek.
- Türk Polis Teşkilatı'nın 160. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla saat 10.30'da Türk Polis Teşkilatı'nı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğü, saat 11.30'da Emniyet Mensupları Hanımları Yardımlaşma Derneği ziyaret edilecek. Saat 15.00'te 160. Yıl Tabanca Atış Şampiyonası Ödül Töreni yapılacak. Saat 19.30'da 'Kanun Adına' dizisinin tanıtım resepsiyonu yapılacak.
- AB Genel Sekreteri Büyükelçi Murat Sungar, saat 11.00'de Refom İzleme Grubu toplantısı öncesi brifing verecek.
- Başkent Üniversitesi tarafından saat 14.00'te 'Kıbrıs'ın Yarını' konulu panel düzenlenecek.
- BASK tarafından, saat 10.30'da 'Sosyal Güvenlik Reformu ile Ne Yapılmak İsteniyor?' konulu panel düzenlenecek.
- Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, saat 10.30'da Cebeci Polis Karakolu'nu, saat 11.30'da Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nü ziyaret edecek.
- İnsan Hakları Derneği tarafından saat 11.30'da Trabzon'da yaşanan olaylarla ilgili basın toplantısı düzenlenecek.
- İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği tarafından saat 12.00'de basın açıklaması yapılacak.
- Türkiye Zeka Vakfı tarafından internet üzerinden gerçekleştirilen 'Soru Maratonu 2005' yarışması, saat 13.00'te başlayacak.
- Ankara Güven Hastanesi'nde 'Sağlıkta 30. Yıl' nedeniyle saat 19.00'da basın toplantısı düzenlenecek.
- Tuzla'daki Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde, saat 15.00'te Sakıp Sabancı'nın ölümünün 1. yıl dönümü nedeniyle bir tören düzenlenecek. Sabancı, ölümünün 1. yıl dönümünde İzmit Kentsa'da da düzenlenecek törenle anılacak.
- Papa II. Jean Paul için Türkiye'de bayraklar yarıya indirilecek. İstanbul Katolik Kiliseleri ruhani liderlerince, Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi Farhat'ın da katılımıyla Harbiye'deki Saint Esprit Katedrali'nde ayin gerçekleştirilecek.
- ESP'liler, saat 13.00'te Galatasaray Postanesi önünde Trabzon'daki linç girişimiyle ilgili bir açıklama yapacak.
- Yabancı Sermaye Derneği basın toplantısı, 10.00-12.00 saatleri arasında Ritz Carlton Otel'de yapılacak.
- Özel okulların akademik ve ekonomik sorunlarının tartışılacağı toplantı, 15.00-17.00 saatleri arasında Hilton Otel'de düzenlenecek.
- Ünlü Manken Carre Otis, saat 11.00'de Conrad Otel'de bir basın toplantısı düzenleyecek.
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın eşi Özleyiş Topbaş'ın evsahipliğini yaptığı Omurilik Felçlilerine Tekerlekli Sandalye Dağıtım Töreni, saat 14.30'da Ataköy'de bulunan Bakırköy Afet Yönetim Merkezi arkasındaki Omurilik Felçlileri Derneği'nde yapılacak.
- "Kadın Her Yaşta Güzeldir-Menopoz ve Osteoropoz Semineri" saat 13.00'te MEF Okulları Büyük Konferans Salonu'nda düzenlenecek.
- CHP Kadın Kolları tarafından düzenlenen "Depremle Yaşamak" konulu konferansların 2.'si, saat 14.00'te Kadıköy Evlendirme Dairesi'nde yapılacak.
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Ali Müfit Gürtuna Adana Valiliği ve Adana Sanayi Odası'nı (ASO) ziyaret edecek.
- "AB ve Üniversiteler" konulu konferans Çukurova Üniversitesi'nde Mithat Özhan Amfisi'nde gerçekleştirilecek.
- DİSK'e bağlı Oleyis Sendikası, İzmir Hilton Otel'de aldığı grev kararını otelin kapısının önünde açıklayacak.
- SES İzmir Şubesi, genel sağlık sigortası ve sosyal güvenlik yasa tasarılarıyla ilgili Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde basın açıklaması yapacak.
- Yunanistan'ın İzmir Konsolosu Avengelis Sekeriz, İzmir Ticaret Odası'nı ziyaret edecek.
- Bornova Belediyesi, oluşturacağı Kent Ormanı'na değişik türden 4 bin fidan dikecek.
- Organik Tarım Konusunda Aydın'a incelemeler yapmak için gelen Alman heyet Vali Mustafa Malay'ı makamında ziayret edecek.
- Kayseri Sanayi Odası (KSO) ve Kayseri Ticaret Odası'nın (KTO) misafiri olarak Kayseri'ye gelecek olan İtalya Büyükelçisi Carlo Marsili gezi ve ziyaretleri sonrası basın toplantısı düzenleyerek iki ülke arasında ilişkileri anlatacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
--------------------------

Bakan Tüzmen, Endüstriyel Tasarım Yarışması ödüllerini veriyor
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) tarafından düzenlenen "İMMİB METAL PLASTİK 2005 Endüstriyel Tasarım Yarışması"nı kazananlara verilecek ödül törenine katılıyor. Saat 17.00'de Yenibosna Dış Ticaret Kompleksi'nde düzenlenecek törene TİM Başkanı Oğuz Satıcı da katılıyor.

Boru 2005 Fuarı
- Boru ve Ek Parçaları 2005 Fuarı, saat 11.30'da İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün, Çelik Boru Üreticileri Derneği Başkanı Bülent Demircioğlu ve Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu tarafından İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Yeni Fuar Kompleksi'nde açılıyor.

Erpen'den yeni ürün lansmanı
- Erpen Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş, polimer pencere ve kapı sistemlerinin yeni lansmanını ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Metin Akpınar ile gerçekleştiriyor. Tanıtım toplantısı saat 09.30'da Hyatt Regency İstanbul'da yapılıyor.

Xerox'tan tiyatrolu tanıtım
- Xerox, ofis araçlarının yeri ve önemini Türkiye'de ilk kez "Ofisim Olur musun?" adlı bir tiyatro oyunuyla gündeme getiriyor. Etkinlikte ayrıca ünlü gösteri sanatçısı Beyaz da, ofis yaşamı ve araçları üzerine özel bir gösteri yapacak. Tiyatrolu toplantı saat 14.00'te Hasköy Rahmi M. Koç Müzesi'nde yapılıyor.

SAP Forum 2005
- SAP Türkiye'nin düzenlediği SAP Forum 2005 etkinliği, saat 10.00'da Swissotel'de yapılıyor. Etkinliğin açılış konuşmaları, SAP Türkiye Genel Müdürü Cem Yeker ve ekonomist Prof. Dr. Deniz Gökçe tarafından yapılacak.

Range Rover Sport tanıtımı
- Borusan Otomotiv organizasyonunda Range Rover Sport'un tanıtım toplantısı saat 10.00'da Etiler Mayadrom Uptown Alışveriş Merkezi'nde yapılıyor.

Sağlık işçilerinden basın açıklaması
- Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şubesi saat 12.30'da Çapa Tıp Fakültesi Monoblok önünde meclise sunulan sosyal güvenlik yasalarına yönelik bir basın açıklaması yapıyor.

Borusan Makine'den basın toplantısı
- Borusan Makine, Caterpillar'ın koruyucu bakım programı kapsamında gerçekleştirdiği 250 bininci S.O.S. yağ analizi nedeniyle saat 11.00'de Çayırova Borusan Makine Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyecek.

Uluslararası Rotary Başkanı, İstanbul'da
- Milli Eğitim Bakanlığı "Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası" dahilinde, Rotary 2420. Bölge Kulüpleri ve üyeleri bağışlarıyla inşa edilen ve 2005-2006 eğitim yılında hizmete girecek olan Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi açılıyor. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey ve Uluslararası Rotary Başkanı Glenn E. Estess'in hazır bulunacağı Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi açılış töreni, saat 11.00'de İstinye Havuzlu Bostan Sokak'ta (ChampionSA arkası) yapılıyor.

DÜNYA GÜNDEMİ
-----------------------

Papa II. Jean Paul'ün cenaze töreni
- Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Papa II. Jean Paul'ün cenaze töreni, dünya liderleri ve çok sayıda Katolik'in katılımıyla bugün Vatikan'da yapılacak. Aziz Petrus Meydanı'nda Papa için ayin düzenlenecek. Papa'nın cenazesi, Aziz Petrus Bazilikası'ndaki Papa'lara ait mezarlığa taşınarak, Papa VI. Pius'un yanına defnedilecek. Türkiye'yi Başbakan Erdoğan'ın temsil edeceği cenaze törenine, ABD Başkanı W. Bush, İngiltere Başbakanı Blair, Fransa Cumhurbaşkanı Chirac ve İran Cumhurbaşkanı Hatemi'nin de aralarında bulunduğu 200 devlet ve hükümet başkanı katılacak.

İngiltere'de Papa'yı anma töreni
- İngiltere'nin Liverpool kentinde bulunan Metropolitan Katedrali'nde toplanacak çok sayıda Katolikler Papa'yı anacak.

AB Adalet Bakanları toplanıyor
- Avrupa Birliği Adalet Bakanları, 2 gün sürecek toplantı için Helsinki'de toplanıyor.

Oli Rehn, basın toplantısı düzenleyecek
- AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Oli Rehn, bugün TSİ 13.00'da Helsinki'de basın toplantısı düzenleyecek.

SPOR GÜNDEMİ
--------------------

- 1. Süper Futbol Ligi'nde 27. haftanın ilk maçında Beşiktaş ile Ankaragücü, BJK İnönü Stadı'nda karşılaşacak.
- 2. Futbol Ligi (A) ve (B) kategorilerinde 28. hafta maçlarını yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.
- Fenerbahçeli futbolcu Alex de Souza, Suadiye Fenerium mağazasında düzenlenecek imza gününe, Galatasaraylı futbolcular Bülent, Hasan Kabze, Sabri ve Uğur ise CNR Expo Center'daki 11. Uluslararası Kırtasiye ve Ofis Ürünleri Fuarı'nda tanıtıma katılacak.
- Fenerbahçe ile Sakaryaspor ligde yarın 20. maça çıkıyor. İki takım arasında geride kalan maçlarda Fenerbahçe'nin galibiyetlerde 11-4, gol sayısında da 35-16 üstünlüğü var. Adapazarı'nda yapılan 9 maçta Fenerbahçe 5, Sakaryaspor 3 galibiyet alırken, 1 maç da berabere sonuçlandı.
- Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Basketbol Federasyonu eski başkanlarından Atakol, ölümünün 17. yıl dönümünde Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında törenle anılacak.
- "Sporda Kültür" konulu panel, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın da katılımıyla Gazi Üniversitesi'nde yapılacak.
- İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Aktaş, TSYD Ankara Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyecek.
- Efes Pilsen, ULEB Erkekler Avrupa Ligi çeyrek final serisi 2. maçında, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda, Yunanistan'ın Panathinaikos Takımı'yla karşılaşacak.
- 13. Bayanlar Türkiye Kupası mücadelesi Diyarbakır'da 4 maçla başlıyor.
- Voleybol Erkekler 1. Ligi Final Grubu 1. devre maçları Samsun'da yapılacak.
- Halk Bankası, Erdemirspor, Polis Akademisi ve Koleji ile Arkas Saint Joseph takımlarının katılımıyla gerçekleştirilecek turnuva, pazar günü sona erecek.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber