Başörtülü hastaya hakaret eden doktor: Maksadımı aştım

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2011 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Torbalı ilçesindeki özel bir tıp merkezinde, başörtülü hastasına hakaret ettiği öne sürülen Opr. Dr. Ökkeş Özcan özür diledi. Kısa bir süre önce görevinden de istifa eden Özcan, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, maksadını aştığını belirtti.Başörtülü Elif Özkan'dan özür dileyen Opr. Dr. Özcan, "8 Nisan 2011 Cuma günü muayeneye gelen Elif Özkan, bana şikayetini anlatırken birkaç defa 'hocam' diye hitap edince, 'Bana hocam demeyin, doktor bey deyin.' dedim. Bunun üzerine yüz ifadesinden kızdığını düşünerek, 'Benim rahmetli annemd e başörtüsü giyerdi.' diyerek, türban ve başörtüsü konusunda istemeden birkaç ters cümle konuştum. Türbanlı olduğu için alınmamasını, şahsıyla ilgisi olmadığını söyledim. Yine de bu tür konuşmalarımın yanlış anlaşıldığı ve maksadını aşmış olabileceğini düşünerek Bayan Elif Özkan'dan özür dilerim." dedi.

Mağdur Özkan'ın eşi Ahmet Özkan ise olayın tatlıya bağlanmasının kendilerini de memnun ettiğini belirterek, şikayet dilekçelerini geri çektiklerini söyledi.

OLAY

Torbalı'daki özel bir tıp merkezinde görevli Opr. Dr. Ökkeş Özca, başörtülü bir hastanın muayene için polikinliğe girerek, "Kolay gelsin hocam." demesi üzerine, "Hoca camide. Zaten bu olaylar hep hocaların yüzünden başımıza geliyor, görüyorsunuz. Dış devletlerde duruyorlar, tâ buralara kadar uzandılar. Siz menfaat peşinde koşan insanlarsınız, başörtüsünü siyasi simge yaptınız." şeklinde karşlık verdiği iddia edilmişti. Bunun üzerine hastanın eşi Ahmet Özkan, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi vermişti. Konunun basına yansımasıyla birlikte Opr. Dr. Özcan görevinden istifa etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber