Emekli Sandığı'na ait tesislerin satışı başlıyor

Haber Giriş : 08 Nisan 2005 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Emekli Sandığı'na ait Kuşadası Tatil Köyü'nün satış sürecini bugün gazetelere verdiği ilanlarla başlattı.

Kuşadası Tatil köyü için son teklif verme tarihi 9 Mayıs olacak. Kapalı teklif alınacak ihalede pazarlık usulü ile ihaleye devam edilecek.

İstanbul Hilton Oteli'nin varlık satışı için de bu ay içinde ihaleye çıkılacağı belirtiliyor.

Hilton Oteli'nin satışı için şu anda değer tespit çalışmaları devam ederken, burada da son teklif tarihinin Mayıs ayı ortaları olabileceği vurgulanıyor.

Emekli Sandığı'na ait Foça Tatil Köyünde ise Maliye ile birlikte çalışmalar sürüyor.

Burası için Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu'ndan da görüş alınması gerektiği belirtilirken, ihale sürecinin biraz zaman alabileceği kaydediliyor.

Ankara'da bulunan Emek İşhanı'nın satışında ise strateji arayışı devam ediyor.

20 katlı binanın 0-4 katlarının ayrı, 4-20 katlarının da ayrı satılması veya tümünün satışı ile kat kat satış alternatifleri üzerinde duruluyor.

Bunun yanında, Kayseri Erciyes bölgesindeki Bayındırlık Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve DSİ'nin eğitim ve dinlenme tesislerinin de bu ay içinde satış ilanının verileceği ifade ediliyor.

Öte yandan, Özelleştirme İdaresi, İstanbul Hilton ile Kuşadası Tatil Köyünün satışından elde edilen geliri, giderler düşüldükten sonra Emekli Sandığı'na verecek.

Buna karşılık, Kayseri Erciyes Bölgesi'ndeki sosyal tesislerin satışlarından elde edilen gelir ise Hazine'ye aktarılacak.

tnn

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber