Kopya çetesine ağır darbe, gözaltı sayısı 35'e çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2011 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, kopya çetesine yönelik 14 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirdikleri operasyon kapsamında, 16 kişi daha gözaltına alındı. Dün gözaltına alınan 19 şahıstan 7'si de tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, merkezi yapılanması Gaziantep'te bulunan iki ayrı suç örgütünün, ehliyet sınavlarında usulsüzlük yaptığı yönünde ihbar aldı. Sürücü belgesi alma yeterliliği bulunmayan adaylara yüksek fiyattan belge temin etmek için çalışan suç örgütlerinin deşifre edilmesi için Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla çalışmalara başlandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile de koordineli olan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 ay süren çalışmalar sonucu, iki ayrı suç örgütünün toplam 98 olayda, 7 sürücü kursunu kullanarak adaylar yerine 'joker' tabir edilen şahısların sınava girmesini sağladığı tespit edildi.

Ekipler, bunun yanı sıra sürücü adaylarına sınav esnasında temin edilen cevap anahtarlarının da cep telefonu aracılığı ile iletildiği ortaya çıkardı. Bunun üzerine, 14 ilde eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 172 şahıs hakkında işlem yaptı. Operasyon kapsamında, 35 kişi de göz altına alındı.

Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda da 1 adet kaleşnikof marka silah, 3 adet tabanca, 58 adet mermi, çeşitli kişilere ait muhtelif belgeler ve suçta kullanılan cep telefonları ele geçirildi. Operasyon kapsamında, dün gözaltına alınan 19 kişiden 7'si suç örgütü kurmaktan tutuklandı. 16 kişi de bugün emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber