Türk Eğitim-Sen, YGS'nin iptal edilmemesini kınadı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2011 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türk Eğitim-Sen olarak, milletin vicdanında geçerliliği olmayan YGS'nin iptal edilmemesini kınadıklarını belirterek, "Soruşturma henüz tamamlanmadan, ÖSYM YGS sonuçlarını niçin açıklamıştır? Ortada ÖSYM'nin bildiği ancak bizim bilmediğimiz ne vardır?" dedi.

Koncuk, bugün sonuçları açıklanan YGS ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Koncuk, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, YGS'deki şifre iddialarıyla ilgili incelemesini tamamladığını ve 1 milyon 700 bin adaya ait cevap anahtarlarının incelendiğini belirttiğini belirterek, bunun ardından ÖSYM'nin YGS sonuçlarını açıkladığını hatırlattı. LYS başvurularının ise yarından itibaren başlayacağını kaydeden Koncuk, "Skandallara doymayan ÖSYM'nin YGS'yi inatla iptal etmemesi ne anlama gelmektedir? Tümüyle şaibeye

bulaşmış olan bir sınavın iptal edilmemesi büyük bir rezalettir" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, soru kitapçıklarında adayların şifreleme yöntemiyle işlem yapmadığı ve sınavda şaibeli bir durumun söz konusu olmadığı kanaatine varıp varmadığını da soran Koncuk, şunları kaydetti:

"Soruşturma henüz tamamlanmadan, ÖSYM YGS sonuçlarını niçin açıklamıştır? Ortada ÖSYM'nin bildiği ancak bizim bilmediğimiz ne vardır? Kamuoyu öncelikle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan net bir açıklama beklemektedir. Savcılık, soruşturmayla ilgili tüm detayları en kısa sürede açıklamalı ve kamuoyunu bilgilendirilmelidir. Bu noktada adaylar ister şifrelemenin farkına varsın, ister varmasın şifrelemenin varlığı bile sınavı şaibeli hale getirir. Dolayısıyla böylesi bir sınavın sonuçlarına da asla güven

duyulmayacaktır. ÖSYM'nin sınav sonuçlarını açıklamak yerine, sınavı iptal etmesi gerekiyordu. Zira YGS milletin vicdanında geçerliliği olmayan bir sınav haline gelmiştir. Türk Eğitim-Sen olarak, milletin vicdanında geçerliliği olmayan bu sınavın iptal edilmemesini kınıyoruz. Bu sınav ÖSYM tarihinde kara bir lekedir."

"ÖSYM BAŞKANI DEMİR İSTİFA ETMEDİKÇE, SINAVLARA GÜVEN DUYULMAYACAKTIR"

ÖSYM'nin yaptığı affedilmez hataların faturasının gençlere kesildiğini savunan Koncuk, "Türk Eğitim-Sen olarak, gençlerimizin geleceğiyle oynayan ÖSYM Başkanı Ali Demir'in büyük bir pişkinlikle görevinin başında durmasını anlayamıyoruz. YGS'yi iptal etmeyen ÖSYM Başkanı Ali Demir'in görevini bırakmayacağı da ortadadır. Oysa bundan sonraki sınavların sağlıklı ve şaibesiz bir şekilde yapılması gerekmektedir. Ali Demir ÖSYM'nin başında bulunduğu müddetçe ÖSYM'nin yapacağı sınavlara hiçbir şekilde güven

duyulmayacaktır ve sınavlarda yeni skandallar ortaya çıkacaktır. Bu nedenle ÖSYM Başkanı Ali Demir istifa etmeli ve ÖSYM'nin başına Ölçme Değerlendirme konusunda uzman, işin ehli bir akademisyen atanmalıdır" dedi.

Koncuk ayrıca, YGS'de mağdur olan ve dava açmak isteyen tüm öğrencilerin, Türk Eğitim-Sen Hukuk Bürosundan gerekli desteği alabileceklerini, bu süreçte, hakkını aramak isteyen öğrencilerin Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi'ne başvurabileceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber