İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne baskın: 40 gözaltı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2011 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İzmir Büyükşehir Belediyesinde arama yapılıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, özel yetkili cumhuriyet savcılarının talimatıyla İzmir Büyükşehir Belediye Sarayı'na gelen İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü mali büro ekipleri, bazı birimlerde arama yapıyor.

Aramanın ihaleye fesat karıştırma ve usulsüzlük iddiasıyla yapıldığı, aralarında üst düzey bürokratların da bulunduğu yaklaşık 30 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.

KOCAOĞLU: AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyede yapılan aramaların gerekçesi konusunda sağlıklı ve ikna edici açıklama beklediklerini bildirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanlık makamının önünde bekleyen gazetecilere dağıtılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu imzalı açıklamada şöyle denildi:

''Bu sabah erken saatlerde İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler belediyemizde ve bağlı şirketlerle çeşitli aramalar gerçekleştirdi. Bilgim sadece bununla sınırlı. Tüm İzmirliler gibi emniyet yetkililerinden bu aramaların gerekçesi konusunda sağlıklı ve ikna edici açıklama bekliyoruz.''

Öte yandan, bir polis memurunun, bazı belgeleri ağzı bağlı poşetle belediye binasından çıkardığı görüldü.

İZMİR BELEDİYESİNDE 40 GÖZALTI

İZMİR - İzmir Büyükşehir belediyesindeki arama kapsamında 40 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, 1 yıl süren teknik takibin ardından özel yetkili cumhuriyet savcılarının talimatıyla İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi mali büro ekiplerince düzenlenen operasyonda, aralarında İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç ile yardımcısı S.B'nin de bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı.

Bazı personelin evlerinde arama yapıldığı, çok sayıda kişinin ifadesinin ise belediyede alındığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber