25 kente onkoloji merkezi açılacak

Haber Giriş : 10 Nisan 2005 06:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de son yıllarda artan kanser vakalarını önüne geçebilmek için bakanlık olarak kolları sıvadıklarını söyledi. Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Sevgi Derneği ONKOSEV ve Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği ONKO- DAY'ın düzenlediği ?Kanser ve İnsan Hayatı? konulu panele katılmak için önceki gün Muş'a gelen Akdağ, bu yıl içinde Muş dahil 25 ilde kanser tanı ve tedavi merkezinin faaliyete geçeceği müjdesini verdi.

Turgutlu, Sivas gibi 11 noktada pilot uygulamaya geçtiklerini söyleyen Akdağ, kendisinin siyasetçi olmaktan öte sağlıkçı olduğuna dikkat çekerek ?12 yıl boyunca Atatürk Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak kanser hastası çocukları tedavi ettim. Ekonomik düzeyi düşük illerdeki kanserli hastaların gelişmiş illere tedavi için gitmesinin oldukça güç olduğunu gördüm. Bu nedenle bu illerde teşhis ve tedavi merkezlerinin sayısını artıracağız. Doğu ve Güneydoğu'da sağlık hizmeti oldukça düşük. Beslenme yetersizliği de bu illerde çocukların boylarının kısa olmasına yol açıyor? dedi.

Akdağ, tanı ve tedavi merkezlerinin risk altındaki Doğu ve Güneydoğu illerinde yoğunlaşacağını, 1986 yılında gerçekleşen Çernobil Felaketi'nin ardından bölgede ortaya çıkan kanser vakalarının araştırmalarla doğrulanmadığını kaydederek şöyle konuştu:

?Son yıllardaki bilimsel araştırmalar, Çernobil'den dolayı ciddi bir etkilenmenin olduğunu doğrulamadı. Son rapor 2 sonra bölgede yapılan toplantıda açığa çıkacak. Bu nedenle Doğu illerinde kanserin görülme olasılığı daha yüksek.? Akdağ, kırsal alanlarda gezici sağlık ekiplerinde de artış olacağını sözlerine ekledi.

h.o.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber