'Rektör, ders görevi vermedi' haberine ilişkin Tekzip

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Mayıs 2011 00:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net tarafından, dün yayımlanan bir haberde, Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğünün bir öğretim üyesine ders vermemesini haberleştirmiştik. Üniversite Rektörlüğü söz konusu habere ilişkin olarak bir açıklama göndermiştir. Açıklamayı aynen yayımlıyoruz.

CEVAP VE DÜZELTME

Memurlar net isimli internet sitesinde 3 Mayıs 2011 günü yayınlanan "Rektör Öğretim Üyesine Ders Görevi Vermedi" başlıklı bir haber yayınlanmıştır. Haberin içeriği, gerçek dışıdır ve kamuoyunu yanıltıcı bilgiler içermektedir. Haber yayın sürecinde konunun taraflarından biri olmamamıza rağmen Gümüşhane Üniversitesi olarak Kurumumuzdan herhangi bir bilgi talep edilmemiştir.

Haberde adı geçen Muhsin YILMAZÇOBAN'ın Üniversitemizde öğretim üyesi iken 26/12/2010 tarihinde dolan görev süresi uzatılmamış ve Üniversitemizin 06/01/2011 tarih ve 50 sayılı işlemi ile Üniversitemizle ilişiği kesilmiştir. Üniversitemizin ilgilinin görev süresini uzatmaması işlemi yargıya intikal etmiş durumdadır.


Rektörlüğün suçlamalarına öğretim üyesinden cevap


Yayınlanan haberde şahsın kendisine görev süresi içerisinde ders, danışmanlık vs. görevlerinin verilmediği iddia edilmektedir. Fakültemizde Yüksek Lisans ve Doktora programları bulunmadığı için öğretim üyelerimize her hangi bir danışmanlık görevi verilememektedir. Lisans düzeyindeki öğrencilerimizin danışmanlıkları ise Araştırma Görevlileri tarafından yapılmaktadır.

Ders görevinin verilmemesi ile ilgili iddia ele alındığında: ilgili şahsın sosyolog olması nedeniyle iletişim fakülteleri yan bilim dallarında mesleki yeterliliğinin olması ve bu yan bilimler açısından ders sayısının az olması, fakültemizde sosyoloji alanında doktorasını tamamlamış başka bir öğretim üyemizin bulunması, ayrıca, ilgili şahsın Üniversitemizde göreve başladığı günden itibaren çalışma düzenine uymaması, disiplin cezaları alması, akademik takvimin başladığı günden beri psikiyatri servislerinden raporlar alması ve yeterli akademik liyakata sahip olmaması nedeniyle İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Tanıtım Bölümü, Bölüm Kurulunca kendisine ders görevlendirmesi verilmesi uygun görülmemiştir. Bununla birlikte haberde iddia edilen ders verilmemesi hususunda Cumhuriyet Savcılığına şahsın suç duyurusunda bulunduğu ile ilgili kurumumuza ulaşmış her hangi bir tebligat bulunmamaktadır. Şahsın bu konudaki dilekçesi idari işlemin iptali konulu dava dilekçesinin ekinde yer almaktadır.

Haberde Üniversitemizin kamu konutları dağıtımında ilgili şahsa negatif ayrımcılık yapıldığı iddia edilmektedir. Lojmanlarının tahsisinde ilgili şahsa Üniversitemizde öğretim üyesi olarak görev yaptığı dönemde herhangi bir ayrımcılık yapılmamıştır. Hatta, yeni lojmanlarımız inşaat halinde iken ilgili şahsa sınırlı sayıdaki lojmanlardan biri üniversitemize hibe edilen eşyalar ile birlikte tahsis edilmiştir. İlgili 30/08/2010 tarihli Kamu Konutlarının 1. dağıtımına istinaden sunmuş olduğu dilekçesi ile ikamet ettiği kamu konutunun tarafına tahsis edilmesine devam edilmesinde bir sakınca olmadığını belirtmiştir. Dolayısıyla kendisine daha önce tahsis edilmiş olan konutunda kalmaya devam etmiştir. Yeni lojmanların tamamlanması ile birlikte yapılan dağıtım işlemine 12/11/2010 tarihli dilekçesi ile müracaat etmesine rağmen izinli olduğu için fiilen dağıtıma katılmamıştır.

Haberde geçen Kişilerarası iletişim ABD Başkanlığı görevinin kendisine verilmemesi ile ilgili olarak: Şahsın Üniversitemizde öğretim üyesi olarak görev yaptığı dönemde iletişim fakültesince yapılan incelemelerde göreve başladığı günden itibaren çalışma düzenine uymadığı, disiplin cezaları aldığı, akademik takvimin başladığı tarihte psikiyatri servislerinden raporlar getirdiği ve yeterli akademik liyakate sahip olmadığı gerekçesiyle İletişim Fakültemiz Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Kişiler Arası İletişim ABD Başkanlığı görevinin dekanlık uhdesinde yürütülmesine karar verilmiştir. Ayrıca, İlgili şahsa daha önce görev yaptığı Celal Bayar Üniversitesinde çeşitli gerekçelerle hakkında soruşturmaların açıldığı ve görev süresi dolduktan sonra bahsi geçen üniversite tarafından görev süresinin uzatılmadığı şahsın kurumumuza başlamasından sonra üniversitemize gönderilen sicil dosyasından anlaşılmıştır.

3 Mayıs 2011 tarihinde yayınlanan "Rektör Öğretim Üyesine Ders Görevi Vermedi" başlıklı haberde kamuoyu yanlış bilgilendirilmekte ve Üniversitemiz hedef alınmaktadır. Bu nedenle kamuoyunun doğru ve objektif bilgilerle bilgilendirilmesi amacıyla yukarıda ifade etmiş olduğumuz açıklamamız kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Gümüşhane Üniversitesi
Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü


Rektörlüğün suçlamalarına öğretim üyesinden cevap

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber