CHP'li Konak belediyesinin taşeron işçileri, CHP ilçe binasını bastı/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2011 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taşeron işçi olarak çalışan ve işten çıkarıldıklarını iddia eden bir grup işçi, CHP ilçe Başkanlığı binasını işgal etti.

İzmir Konak İlçe Belediyesinde çalışan yaklaşık 30 işçi sabah saatlerinde sloganlar atarak CHP Konak İlçe binası önüne geldi. İşhanının 3. katında bulunan CHP ilçe örgütüne girmeye çalışan işçiler içeride bulunanlar ile bir süre tartıştıktan sonra kendilerini toplantı salonuna kilitledi.

İşçilerden biri yanında getirdiği bir şişe benzinden bir kısmını üzerine dökerken, İşçiler camlara çıkarak sloganlar attı. Olaya işçi yakınlarından Abuzer Yılmaz, kendilerini toplantı salonuna kilitleyen işçileri eylemden vazgeçirmeye çalıştı.

Polisin toplantı salonuna girerek işçileri ikna etmesinin ardından on işçi yaklaşık 1 saat 20 dakika süren eylemi bitirdi.

Polis eşliğinde binadan çıkartılan işçiler gözaltına alındı. İşçileri eylemden vazgeçirmeye çalışan Abuzer Yılmaz ile tartışan CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, işçilere tepki göstererek, "Biz bu işin dışardan yaptırıldığını biliyoruz. Seçimler öncesi provokatif bir hareket bu. Bu işçilerin belediye ile partimiz ile ilgisi yok. Belediyenin iş verdiği taşeron firmanın eski elemanları. Bu işçiler birilerinin yönlendirmesiyle partimize zarar vermek amacıyla yapılıyor. Ancak bunların bu hareketine de ne yazık ki müsaade ediliyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber