İçişleri Bakanlığı, polis teşkilatının 160. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı

Haber Giriş : 10 Nisan 2005 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VERGİVEREN

ANKARA (İHA) - İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Türk Polis Teşkilatı'nın 160. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Aksu'nun Türk Polis Teşkilatı'nın 160. kuruluş yıldönümü münasebetiyle 81 İl Emniyet Müdürlüğü'ne bir mesaj yayınladığı bildirildi. Bakan Aksu, yayınladığı mesajında, "Emniyet Teşkilatımızın değerli mensupları, bugün, vatandaşının huzur ve güvenliği için gece-gündüz demeden çalışan, Emniyet Teşkilatımızın kuruluşunun 160. yıldönümünü hep birlikte kutluyoruz. Türk Polis Teşkilatı, eğitilmiş insan gücü, modern araç ve gereçleri ile ülkemizin yüz akı bir kuruluşu haline gelmiştir. Amacımız, personel sayısı iki yüz bini bulan Emniyet Teşkilatımızı, geldiği seviyeden daha ileri götürmektir" dedi.

Emniyet Teşkilatı'nın esas gayesinin Türkiye'nin huzur ve güvenliğini sağlamak olduğunu belirten Aksu, Polis Teşkilatı'nın 24 saat hizmet veren birkaç kamu kurumundan birisi olduğunu hatırlattı. Polisin, devletin bütünlüğünü, genel güvenliği, başkalarının hak ve hürriyetlerinin korunmasını, suç işlenmesinin önlenmesini Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılığı ve insan haklarına saygıyı kendisine şiar edindiğini bildiren Aksu, Bakanlığın, polisin modern araç ve gereç durumu, bilişim teknolojilerinden yararlanması, özlük haklarının iyileştirilmesi ve emeklilik başta olmak üzere diğer tüm alanlardaki eksiklik ve sorunlarının çözümü konusunda kanuni mevzuat değişiklikleri de dahil büyük bir gayret ve heyecanla çalıştığını belirtti. Çarşı ve mahalle bekçilerinin durumları ile ilgili çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Bakan Aksu, "Sizlerin, hizmetin en iyisine layık olan milletimize, canla başla hizmet etme gayreti içinde olduğunuzu biliyor ve sizlere güveniyorum. Bu düşüncelerle, bu anlamlı günde, yurdumuzun dört bir tarafından görev yapan Emniyet Teşkilatımızın her kademesindeki mensuplarını takdirler selamlıyorum. Aile fertleri ile birlikte sağlıklar, mutluluklar ve başarılar diliyorum. Bu vesileyle özellikle temel gayemiz olan vatanın bölünmez bütünlüğünün korunması ve ülkemizde emniyet ve asayişin sağlanması uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bize kutsal bir emanet olarak bıraktıkları eşleri, çocukları, aileleri ve yakınlarına da sevgi ve saygılarımı arz ediyorum. Teşkilatın bugünkü başarısını yakalaması için, emeğini esirgemeyen herkese ve bütün mensuplarımıza huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Emniyet Teşkilatımızın ve tüm vatandaşlarımızın 160'ncı kuruluş yıldönümünü kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını temenni ediyor, bütün Emniyet Teşkilatı mensuplarımızın gözlerinden öpüyorum" açıklamasında bulundu.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber